Doctrina Economica

Extras din referat Cum descarc?

Opera lui Marx s-a incadrat intr-una din cele mai involburate perioade din Europa.Oamenii incepusera sa lupte impotriva statului pentru a-si putea impune propriile idei, iar monarhiile incepusera sa aiba un concurrent in forma democratilor, Industrializarea a devenit un proces de neoprit, spulberand vechile relatii feudale, iar pe plan economic , productia si schimburile comerciale cunosteau o crestere deosebita. Insa toate aceste schimbari capatasera un ritm prea rapid pentru ca echilibrul social sa mai functioneze. Conflictele erau inevitabile ca mijloc de reechilibrare sociala ceea
ce facea atmosfera sociala extrem de tensionata, lucru reflectat si in constiinta
oamenilor.
Tocmai datorita acestei atmosfere specifice a timpului Marx pune in centrul sistemului sau teoretic conflictul. Lucru normal si previzibil, studii mai recente aratand faptul ca oamenii de stiinta nu creaza undeva in afara spatiului si timpului ci sunt puternic influentati de conceptiile generale despre viata si problemele specifice mediilor lor nationale.
Era o nevoie acuta de noi ideologii care sa canalizeze aceasta nemultumire,
care sa-i ofere o tinta concreta. Astfel modelele socialiste care promiteau tocmai
disparitia surselor de frustrare, adica a inegalitatilor sociale si a lipsurilor materiale,
erau extrem de populare printre cei nemultumiti.
In acest context socio-economic se naste Karl Heinrich Marx intr-un oras
din Prusia , care face parte din actuala Germania intr-o familie din clasa de mijloc, de origine evreiasca, dar al carui tata s-a convertit la protestantism pentru a-si pastra slujba de avocat. La 17 ani se inscrie la Facultatea de Drept din Bonn, pe care o paraseste
anul urmator pentru a se muta la cea din Berlin, mult mai serioasa. La Paris, unde ajunge in 1843, ia legatura cu socialistii francezi si germani si devine comunist. Scrie cateva lucrari economice dar care raman sub forma de manuscris pana in 1930. Tot aici se dezvolta si parteneriatul cu Friedrich Engels Familia dui Engels era foarte prospera.


Fisiere in arhiva (1):

  • Doctrina Economica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!