Diagnosticul si Evaluarea Situatiilor Financiare la Zentiva SA

Cuprins referat Cum descarc?

1. Prezentare gerala - Zentiva S.A. (Sicomed) 3
2. Date generale 5
3. Date de identificare pe BVB 6
4. Informatii financiare anuale (Indicatori principali) 7
5. Diagnosticul resursei umane 8
6. Diagnosticul juridic 9
7. Diagnosticul financiar 12
8. Diagnosticul productiei 13
9. Diagnosticul comercial 13
10. Evaluarea intreprinderii prin Activul Net Contabil 14


Extras din referat Cum descarc?

1. Prezentare gerala - Zentiva S.A. (Sicomed)
Societatea Zentiva N.V. este o societate farmaceutica internationala care se orienteaza pe dezvoltarea, producerea si comercializarea de produse farmaceutice generice moderne de marca. Societatea este liderul pietii in Republica Ceha, Romania si Slovacia, iar importanta ei creste rapid si in Polonia, Rusia, Bulgaria, Ucraina, precum si in tarile baltice.
aceasta crestere pe pietele dinainte si nou castigate atat prin dezvoltarea fireasca a activitatilor sale cat pe calea unor achizitii oportune.
Misiunea societatii este de a extinde tratamente de calitate, in special in domeniul ingrijirii primare. Aria de produse cuprinde aproape 280 de produse in 500 de forme farmaceutice, acoperind o gama larga de domenii terapeutice. Produsele companiei Zentiva sunt destinate tratamentului de dureri, la boli cardiovasculare, ale sistemului nervos central, digestiv, urologic si genital, precum si tratamentului bolilor respiratorii. In domeniul de suplimente alimentare se refera mai ales la vitamine. 
Grupul Zentiva are aproximativ 6.500 de salariati si detine unitati de productie in Republica Ceha, Slovacia, Romania si Turcia. 
Actiunile companiei Zentiva N.V. sunt tranzactionate la Bursa din Praga, iar actiunile sale globale de depozit sunt tranzactionate la bursa din Londra. 
Ca una dintre cele mai mari companii farmaceutice din Europa Centrala si de Est, Zentiva este convinsa ca rolul ei consta atat in oferta medicamentelor moderne de marca, cat si in sprijinul acordat unei game largi de activitati benefice destinate societatii. In decurs de cativa ani, Zentiva a atins acest tel atat prin sponzorizare pe termen lung, cat si prin sprijinul acordat manifestarilor culturale, sociale si sportive. 
Reprezentanta Zentiva in Romania a luat fiinta in anul 2000, realizand o cifra de afaceri de 1,8 milioane dolari, cu o crestere de 10%, ajungand in anul 2003 la o cifra de afaceri estimata de 2 milioane dolari. 
Importul si distribuita produselor se face prin 10 distribuitori la nivel national si regional. Promovarea activa a produselor farmaceutice, in special pe segmentele urmatoare: cardiologie, ginecologie, antiinfectioase, OTC.
Actiunile Zentiva SA sunt tranzactionate la Categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti incepand cu anul 1998. Valoareanominala a unei actiuni este de 0,1 lei/actiune 
Actiunile Zentiva SA sunt emise in forma dematerializata si sunt liber transferabile.
Compania SC Depozitarul Central SA (fosta Regisco) tine evidenta la zi a registrului actionarilor Zentiva SA. Structura consolidata a actionariatului SC Zentiva SA la data de 03.04.2009 este urmatoarea:


Fisiere in arhiva (1):

  • Diagnosticul si Evaluarea Situatiilor Financiare la Zentiva SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!