Diagnosticarea Modului de Materializare a Functiilor Comertului

Extras din referat Cum descarc?

CAP. 1 FUNCTIILE COMERTULUI
Comertul este un sector de activitate precisa si complexa a economiei si se desfasoara in mai multe forme; comert cu amanuntul, comert cu ridicata, comert pe suparafete foarte mari sau foarte mici.
Notiunea de comert este o functie economica ce consta in cumpararea de materii prime sau produse pentru a le vinde in aceeasi forma fizica dar in conditii preferate de consumatori( loc, timp, spatiu, sortiment, cantitati).
Comertul este o activitate autonoma al carui obiect este cumpararea marfurilor in scopul revanzarii.
-Principala functie a comertului ce caracterizeaza continutul activitatii sale se refera la cumpararea marfurilor de la producatori sau colectori si transferarea lor in depozite in vederea pregatirii lor pentru vanzarea catre utilizatorii finali sau intermediari. Comertul realizeaza sub forma baneasca valoarea materializata in marfuri ,se valorifica eforturile de investitii facute pentru producerea si circulatia marfurilor. Vanzarea incheie ciclul pe care il parcurg marfurile si confirma traseul lor din sfera productie si distributiei in sfera consumatiei.
-Stocarea marfurilor reprezinta o a doua functie a comertului ce permite asigurarea echilibrului intre oferta si cererea de marfuri in cadrul pietei.
-A treia functie importanta a comertului consta in fractionarea unor cantitati mari de marfuri pe care le livreaza productia( portionarea, dozarea, preambalarea).
-Transferul marfurilor catre punctele cele mai indepartate pentru a fi oferite consumatorilor. E necesara buna cunoastere a pietei, o baza tehnico-materiala, personal, retea de magazine, comunicare cu piata.
-A cincea functie este asigurarea promovarii produselor ( publicitate la locul produselor, publicitate prin mass media).
-Ultima functie este cercetarea doleantelor consumatorilor, sugestii, capacitati de cumparare, obiceiuri de consum.
CAP.2 PREZENTAREA SOCIETATII.
2.1. Informatii generale:
-Denumirea si adresa societatii : SC Boreal Prodexim SRL
-Adresa sediului inregistrat :Bucuresti, sector 1, str.Alexandru Xenopol, nr.3, cod postal 010471
-Mijloace de comunicare: tel/fax 021.2119625 si adresa de email office@bor-inox.ro
-Forma juridica de constituire: persoana juridica romana, forma juridica de societate cu raspundere limitata.
-Inregistrare
Oficiul National al Registrului Comertului J40/9680/1992
Cod fiscal 1579840
-Domeniu de activitate: comert cu amanuntul al mobilei, al articolelor de iluminat si al articolelor de uz casnic in magazine specializate-cod CAEN 4759
-Scurt istoric al societatii:
Societatea comerciala Boreal Prodexim SRL este o societate tanara , aparuta pe piata locala in anul 1992.


Fisiere in arhiva (1):

  • Diagnosticarea Modului de Materializare a Functiilor Comertului.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!