Dezvoltarea Turismului Rural in Austria

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere pag 3 
Dezvoltarea turismului rural in Austria pag 4
Regiunea Tirol pag 4-6
Propuneri pentru dezvoltarea turismului rural in Austria pag 7
Cocluzii pag 8
Bibliografie pag 9


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Tot mai multi turisti sunt care doresc sa-si petreaca vacanta cat mai departe de locurile aglomerate, de poluare, de zgomot. Din ce in ce mai mult, turistii renunta la hotelurile luxoase si doresc sa se simta ca acasa, intr-un cadru intim, sa beneficieze de servicii personalizate. Dar, pe de alta parte, nu pot sa renunte la un minim de confort. Astfel a aparut conceptul de turism rural si apoi cel de agroturism, si tot mai multi au apelat la aceste forme de turism, pentru a-si petrece vacanta sau concediul. Putem spune ca turismul rural si agroturismul au atras in principal turistii dornici de aventura, dar care isi doreau un spatiu de cazare mai confortabil, familiile cu copii mici, care sunt extrem de entuziasmati de animalele domestice, de libertatea ce li se ofera in ceea ce priveste posibilitatile de recreere si chiar persoanele de varsta a treia.
Conceptele de turism rural difera de la tara la tara, in ceea ce priveste spatiul de cazare oferit si activitatile pe care le implica.
Turismul in Austria nu este doar un fenomen al prezentului sau doar un fenomen intamplator. Austria a fost dintotdeauna una dintre cele mai indragite destinatii pentru vizitatorii din toate colturile lumii si pentru ca turismul si mai ales promovarea lui sunt atent organizate. In prezent intreaga promovare turistica a Austriei este realizata de catre un organism oficial "Oesterreich Werbung" ce inglobeaza toate cele 9 regiuni ale tarii.
1. Dezvoltarea turismului rural in Austria
Aflata in Europa Centrala, in aceasta tara turismul rural reprezinta o activitate care a confirmat si a dezvoltat noi preocupari, devenite in timp profesii care au contribuit la evolutia asezarilor satesti. 
In Austria activitatea de turism rural dateaza de mai bine de 150 de ani, cand cazarea turistilor se facea fie in pensiunea taraneasca, fie in hanuri. Iar incepand cu doua decenii in urma, au aparut doua notiuni: "satul turistic de recreatie" si "statiunea de odihna".
1.1 Regiunea Tirol
Cea mai importanta regiune pentru turismul rural austriac este Tirolul. In aceasta regiune turismul la ferme a luat amploare in ultimii 25 de ani, din necesitatea gasirii unor venituri extraagricole pentru tarani. Cazarea se realiza in pensiuni particulare si din acest motiv existau foarte putine hoteluri si moteluri de dimensiuni mici. De asemenea, turismul rural nu s-a limitat la datele propriu-zise, ci a patruns si in fermele mai izolate, fiind interzisa construirea resedintelor secundare in aceasta zona. Statul, prin intermediul unor case de credit sau banci populare, a acordat taranilor credite pentru investitii agrare pe termen lung (15 ani) cu o dobanda de 3-5%. Aceste credite erau prevazute in "Planul Verde". Toate acestea au condus la: omologarea si functionarea a 25 de comune turistice, in care o familie din doua primeste turisti la ferma, in medie existand la fiecare ferma 6 paturi. Astazi in intregul Tirolul o treime din gospodariile aflate in mediul rural inchiriaza spatii de cazare.
Regiunea Tirol reprezinta descrierea perfecta a turismului rural din Austria. Aici intalnim la tot pasul peisaje montane relaxante, cu posibilitati nelimitate de practicare a sporturilor de iarna, dar si a celor montane de vara (alpinism, excursii pe munte, escaladari).


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea Turismului Rural in Austria.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!