Despre Globalizare - George Soros

Extras din referat Cum descarc?

-INTRODUCERE-
George Soros este un emigrant din Ungaria care a ajuns in Statele Unite ale Americii in anul 1956, la varsta de 26 de ani, unde si-a creat un renume mondial de specialist in finante si investitii.
Tatal sau provenea dintr-o familie ortodox-evreiasca care a schimbat numele familiei din Schwartz in Soros pentru a scapa de furia Holocaustului. In 1947 a emigrat impreuna cu familia in Anglia, unde si-a dezvoltat gandirea economica de investitor studiind la London School of Economics si lucrand pentru o societate de brokeraj la bursa londoneza.
In 1956 Soros a ajuns in Statele Unite unde si-a inceput ascensiunea in topul brokerilor. Aceste cunostiinte l-au ajutat sa-si transforme economiile infime intr-o avere imensa ocupand pozitii de conducere in sectoarele de investitii si analiza la unele dintre cele mai mari fonduri de investitii din New York din acea vreme F.M. Mayer (1956-59), Wertheim & Co. (1959-63), Arnhold & S. Bleichroeder (1963-73) si devenind mai apoi unul dintre cei mai buni traderi . 
GEORGE SOROS conduce Soros Fund Management si a infiintat reteaua mondiala de fundatii :Open Society Institute., avind drept scop consolidarea societatilor deschise. In 1992 a fondat Universitatea Central Europeana, cu sediul principal la Budapesta. Este autorul mai multor carti traduse in intreaga lume: The Alchemy of Finance: Reading the Mind of the Market (1987); Opening the Soviet System (1990); Underwriting Democracy (1991); Soros on Soros: Staying Ahead of the Curve (1995 ; trad. rom. Soros despre Soros. A fi acolo, sus !, Editura ALL, Bucuresti, 1997); Open Society: Reforming Global Capitalism (2000) si The Crisis of Global Capitalism: Open Society Endangerred (1998). Editura Polirom a publicat in traducere Criza capitalismului global: societatea deschisa in primejdie (1999), carte care s-a bucurat de un remarcabil succes in mediile academice, politice si de afaceri din Romania. George Soros este un personaj aparte nu numai in lumea afacerilor. Printre filantropisti, el se distinge prin fervoarea cu care propaga ideile societatii deschise, ale democratiei. Dar Soros face acest lucru nu numai prin activitatea fundatiilor pe care le finanteaza; el scrie, si o face stirnind reactii puternice. Stilul sau este simplu, clar si concis, exprimind gindurile unui om adinc preocupat de soarta semenilor sai de pretutindeni. Soros se raporteaza direct la Karl Popper prin conceptul de societate deschisa. In acelasi timp, viziunea sa despre societate si economie are, in opinia mea, filiatie cu scrierile lui Karl Polanyi (Cunoscut sociolog si antropolog, care a teoretizat .ascensiunea. pietei ca medium de interactiune intre oameni si organizatii in lucrarea The Great Transformation (Marea Transformare), lucrare aparuta in 1944.) Soros explica globalizarea ca un fenomen relevant prin implicatii sociale si economice priveste mai cu seama liberalizarea pietelor financiare si a comertului din ultimele doua decenii pe fondul unui spirit al timpului, al ideologiei numite .fundamentalism de piata (market fundamentalism). Potrivit acestei optici doctrinare, piata ar fi capabila sa livreze atit bunurile private, cit si pe cele publice de care avem nevoie; ceea ce este fals in privinta multor bunuri publice cum ar fi educatia (prin asigurarea de sanse egale), un minimum necesar de asistenta medicala, infrastructura (drumuri, poduri etc.), siguranta cetatenilor (prin politie si alte servicii de ordine publica), securitatea nationala, protectia mediului inconjurator etc. Intre bunurile publice trebuie introdusa si evitarea de echilibre precare nefavorabile, cu subutilizarea masiva de forta de munc (somaj).
Soros este ingrijorat de mersul pietelor de capital din ultimele decenii (de dimensiunea neagra a globalizarii), care ne poate indrepta intr-o directie mai mult decit gresita, cu consecinte incalculabile. Soros poate fi usor incadrat intre keynesisti , cartea sa facand referiri repetate la problematica saraciei in lume, la responsabilitatea principalilor actori in economia mondiala (in special SUA), la constructia asimetrica prin efecte a sistemului economic international, la momentul 11 septembrie 2001, care deschide o epoca noua prin amenintari neconventionale si conflicte asimetrice iesite brutal la rampa


Fisiere in arhiva (1):

  • Despre Globalizare - George Soros.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!