Despre Firmele de Exercitiu

Extras din referat Cum descarc?

Firmele de exercitiu reprezinta un model al unei intreprinderi reale. Modelul permite redarea cu grad diferit de complexitate a proceselor care se efectueaza in activitatea economica reala precum si reprezentarea transparenta a acestor activitati pentru procesul de predare. Firma de exercitiu este potrivita pentru insusirea, probarea si aprofundarea cunostintelor economice, a aptitudinilor personale si comportamentelor aplicabile in toate domeniile economice, pornind de la functiile inferioare si pana la cele de conducere din intreprindere. Puterea firmei de exercitiu o reprezinta relatiile ei exterioare. In mod similar cu intreprinderile din economia reala si firmele de exercitiu intretin relatii comerciale. Pe aceasta cale li se ofera elevilor contactul cu cultura economica a partenerilor lor din tara si strainatate.
In firma de exercitiu sunt aplicate toate tranzactiile economice care exista in practica, incepand de la achizitii trecand pe la inventarierea sarcinilor si sfarsind cu desfacerea. Toate activitatile comercial-administrative vor fi indeplinite de catre elevi prin respectarea uzantelor comerciale si a prevederilor legislative. Cu toate acestea, marfurile si serviciile prestate precum si banii necesari pentru plati sunt prezente numai la nivel virtual. Se emit toate informatiile si documentele necesare pentru intreprinzator, documente care sunt supuse circulatiei prin intermediul unor tehnologii de viitor. 
Fiecare firma de exercitiu este structurata, in conformitate cu situatia din practica, in departamente : departamentul de personal, secretariatul, marketing, vanzari, controlling, contabilitate, logistica etc. Elevii trebuie sa treaca prin toate departamentele si sa efectueze acolo activitatile specifice.
Alaturi de legaturile la nivel national sau international exista o alta componenta importanta a firmei de exercitiu: simularea. Deciziile gresite care ar putea duce in viata reala pana la punerea in pericol a intreprinderii, nu au urmari economice negative in firma de exercitiu. Ba mai mult, ele reprezinta pentru experienta elevilor chiar o componenta esentiala a procesului de invatare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Despre Firmele de Exercitiu.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!