Departamentului Taxe si Impozite

Extras din referat Cum descarc?

Acest segment al administratiei reprezinta o parte componenta a sistemului de Administratie publica. In cadrul acestui sistem, primaria, reprezinta o autoritate publica care se bucura de autonomie locala, si functioneaza in temeiul principiilor descentralizarii serviciilor publice, eligibilitatii autoritatilor administratiei publice locale, legalitatii si al consultarii cetatenilor in solutionarea problemelor locale de interes deosebit. Conform cu Legea 215/2001 aceasta autonomie este numai administrativa si financiara, fiind exercitata pe baza si in limitele prevazute de lege. In acest sistem al administratiei , autoritatile adminitratiei publice locale realizeaza raporturi bazate pe principiile autonomiei, legalitatii, responsabilitatii, cooperarii si solidaritatii pentru rezolvarea problemelor intregului judet.
Primaria comunei Halaucesti reprezinta o autoritate a sistemului de administratie publica locala. In cadrul acestei autoritati functioneaza anumite departamente pentru realizarea mai eficienta a sarcinilor primariei la nivel judetean. Intre aceste departamente exista o relatie de colaborare reciproca pentru eficientizarea activitatii.
Departamentul taxe si impozite este o parte componenta a acestui sistem al primariei si joaca un rol important in indeplinirea sarcinilor primariei. Acest departament practic are rolul de a tine evidenta resurselor care formeaza o parte a bugetului primariei. Aceste resurse reprezinta o parte din impozitele si taxele platite de contribuabili, iar functionarii acestui departament au rolul de a asigura cadrul legal prelevarii acestor impozite, stabilit conform legii. Activitatea functionarilor din acest departament este verificata direct de primar. O alta forma de control, mai oficiala a actelor administrative de competenta acestui departament, mai este exercitat de Curtea de conturi, care se sesizeaza ori de cate ori i se aduce la cunostinta incalcarea unor principii de legalitate a actelor administrative privind aplicarea impozitelor si taxelor.
In cadrul primariei Halaucesti, departamentul Taxe si impozite cunoaste o structura unitara in care membrii sai duc o activitate constanta de asigurare a cadrului legal necesar prelevarii impozitelor. Pe durata exercitarii activitatii de practica coordonatorul meu a fost Mihaica Silvia, referent. Dumneaei a fost cea care mi-a pus la dispozitie, atat cat s-a putut, materialele necesare unei cat mai bune documentari in materia administrativa a acestui sector de activitate. Pentru o cat mai buna organizare, acest departament mai are ca angajati o serie de functionari publici care sa contribuie la incasarea cat mai legala si comoda a impozitelor si taxelor. Astfel Farcas Gabriela ocupa functia de contabil, iar Trifas Isidor pe cea de casier. Intre acesti functionari exista relatii de colaborare, ca parte integranta a raporturilor din Administratia publica. Acesti angajati asigura o buna organizare a acestui departament.


Fisiere in arhiva (1):

  • Departamentului Taxe si Impozite.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!