Deontologia profesională a auditorilor interni

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 3
1.1 Obiectivele Codului deontologic al auditorului intern 3
1.2 Domeniul de aplicare 4
1.3 Principiile fundamentale ale Codului deontologic al auditorului intern 4
1.3.1 Integritatea auditorilor interni 4
1.3.2 Obiectivitatea 4
1.3.3 Confidentialitatea 4
1.3.4 Competenta profesionala 4
1.4. Concluzii si propuneri 4
BIBLIOGRAFIE 4


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Codul privind conduita etica a auditorilor interni reprezinta o declaratie asupra valorilor si principiilor care trebuie sa calauzeasca activitatea si practica cotidiana a auditorilor interni . 
In societatea de astazi exista o preocupare majora privind etica profesionala, ca urmare a cresterii impactului pe care comportamentul neetic il are asupra societatii. 
Nu trebuie sa existe confuzie intre termenul ,,etic" si ,,legalitate". Etica depaseste cu mult granitele legalitatii, deoarece instanta morala este mult mai restrictiva decat cea judecatoreasca. Etica profesionala este impusa de o anumita profesie membrilor ei, fiind acceptata voluntar de acestia. 
Codul de etica influenteaza reputatia profesiei si increderea publicului in aceasta. Etica este garantia pe care o are publicul ca auditorii nu slujesc neconditionat interesele clientilor, ci urmaresc un tel mai inalt, adica obiectivitatea materialelor pe care le intocmesc . 
Scopul Codului privind conduita etica a auditorului intern este de a promova cultura etica in viziunea globala a profesiei de auditor intern, dar si crearea cadrului etic necesar desfasurarii profesiei de auditor intern, astfel incat acesta sa-si indeplineasca cu profesionalism, loialitate, corectitudine si in mod constiincios obligatiunile de serviciu si sa se abtina de la orice fapta care ar putea prejudicia entitatea auditata. 
Informarea asupra temei alese s-a realizat prin studierea literaturii de specialitate, a legislatiei din domeniul auditului intern, consultarea resurselor in format electronic cu articole si stiri din domeniu dar si a revistelor de specialitate.
1.1 Obiectivele Codului deontologic al auditorului intern
In cadrul activitatii auditorului intern, codul deontologic urmareste asigurarea urmatoarelor obiective :
- Performanta profesiei de auditor intern - presupune desfasurarea activitatii la cei mai inalti parametrii profesionali, in scopul indeplinirii cerintelor interesului public, in conditii de economicitate, eficacitate si eficienta;
- Profesionalismul auditorului intern -necesita existenta capacitatilor intelectuale, cunostintelor si experientei profesionale,dobandite prin pregatire si educatie, dar si respectarea unui cod de valori si conduita comun tuturor auditorilor interni;
- Calitatea serviciilor - consta in competenta auditorilor interni de a-si realiza sarcinile ce le revin cu obiectivitate, responsabilitate, sarguinta si onestitate. 
- Increderea - promovarea bunelor relatii intre auditorii interni din cadrul profesiunii, bazate pe principiile cooperarii, sustinerii si corectitudinii profesionale;
- Conduita auditorilor interni - presupune comportarea ireprosabila a auditorilor interni atat pe plan profesional, cat si personal in indeplinirea sarcinilor de serviciu;
- Credibilitatea - autenticitatea si obiectivitatea informatiei din rapoartele de audit intern.
1.2 Domeniul de aplicare
In Romania, in anul 2002 a fost elaborat Codul privind conduita etica a auditorului intern, care apoi a fost modificat si completat in anul 2004. 
Prevederile acestui Cod se aplica personalului care activeaza in unitatile de audit intern si contin recomandari privind aplicarea principiilor fundamentale in activitatea practica a auditorilor interni.
Auditorul intern este responsabil personal de propriul sau comportament si conduita in exercitarea atributiilor de serviciu si informeaza in scris conducerea unitatii de audit intern, in urmatoarele cazuri: 
- existenta neclaritatilor in aplicarea sau in domeniile de aplicare a prevederilor acestui Cod;
- aparitia conflictelor personale intre auditorul intern si managerul entitatii auditate;
- constrangerea sa actioneze in mod neadecvat, lipsit de etica, sa incalce Constitutia si/sau legislatia in vigoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Deontologia Profesionala a Auditorilor Interni.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!