Decontari Bancare cu Strainatatea

Extras din referat Cum descarc?

Dupa procurarea semnelor banesti cu circulatie internationala, prin operatiuni pe piata valutara sau ca urmare a unor incasari din export, transferuri si repartitii financiare, de credit sau economice, acestea vor intra in operatiuni de plata.
In prima etapa de vehiculare a mesajului valoric din procesul de comunicare economica prin bani semnul banesc cuprinde informatia care va ajunge de la subiectul 1, prin intermediul bancii, la subiectul 2.
In cea de a doua etapa, semnul banesc va vehicula informatia decodificata de Subiectul 2; destinatia sa va fi posesorul bunurilor sau serviciilor care fac obiectul schimburilor internationale.
Cele doua canale de miscare a semnelor banesti presupun reguli de organizare, precum si dotari corespunzatoare din punct de vedere tehnic, tehnologic si logistic. In ambele cazuri, canalele de miscare depind de forma sub care se prezinta suportul semnului banesc.
Daca acest suport este efectiv din hartie, plastic sau metal (bancnote, monede, cecuri, documente de virament etc.), atunci desfasurarea miscarii internationale a semnelor banesti are nevoie de mijloace adecvate de ambalare si de transport (masini blindate, colete speciale cu valoare declarata) si de conditii speciale de securitate. Se va face apel la serviciile de posta, transport, paza si asigurare, precum si la curieri speciali.
Intrucat sistemele de decontare au evoluat si pot utiliza semnele banesti electronice, miscarea internationala a mesajului banesc beneficiaza de serviciile unor sisteme informatice si de comunicare moderne.
In prima etapa (I) de miscare internationala a semnelor banesti vom intalni, de regula, plati efective, realizate prin circulatia directa a semnelor materiale (bancnote, cecuri, ordine de plata).
In a doua etapa (II), deplasarea banilor presupune existenta unui cadru organizatoric mult mai amplu, avand in vedere existenta unor riscuri multiple si conditionarea miscarii semnelor respective de cedarea bunurilor care fac obiectul schimbului international. Acest cadru cuprinde o gama larga de garantii, atat pentru cumparator, cat si pentru vanzator. In principal, acest cadru organizatoric si garantiile asigurate sunt cunoscute sub denumirea de modalitati de plata internationale.
Modalitatea de plata internationala realizeaza tehnic si organizatoric circulatia internationala a documentelor care confirma aparitia relatiei de plata, precum si a documentelor (instrumentelor si mijloacelor) de plata, in conditii de risc minim.
Specificul modalitatii de plata utilizate depinde de momentul aparitiei relatiei de plata dintre parteneri. Astfel, in practica internationala relatiile de plata se pot stabili imediat dupa incheierea contractului si anticipat expedierii marfurilor, fiind vorba de:
o plati anticipate (avansuri);
o de asemenea avem plati la sosirea si
o plati la termen .
In conformitate cu Regulile si Uzantele Uniforme privind Acreditivele Documentare (RUU) si Incasso-urile (RUE) emise de Camera Internationala de Comert din Paris (CIC), modalitatile de plata internationale trebuie sa cuprinda:
o garantii pentru prestatiile economice si 
o garantii pentru plati in favoarea partenerilor la relatia
economica internationala;
Garantarea prestatiilor si a platilor pentru cumparator se refera la:
A. Garantarea prestatiilor:
1. Garantia de angajare a ofertei (oferta nu poate fi retrasa anticipat adjudecarii) (bid bond);
2. Garantia bunei executii (performance bond).
B. Garantarea de plata, in sensul restituirii avansurilor in caz de an ulare a contractului (advance payment guarantee).
Garantarea platilor pentru vanzator:
1. Factura (nu ofera securitate bancara);
2. Incasso-ul documentar;
3. Acreditivul documentar cu diferite grade de siguranta;
4. Garantii bancare in caz de nerespectare a platii.
Fiecare din aceste modalitati de plata/garantie asigura responsabilitati diferentiate pentru parteneri si pentru bancile intermediare. Aceste responsabilitati fac obiectul Reglementarilor Camerei Internationale de Comert din Paris si sunt cuprinse in manuale de operatiuni documentare pentru comertul exterior.
ACREDITIVUL DOCUMENTAR
Ce este acreditivul documentar?
Un acreditiv documentar reprezinta angajamentul ferm asumat de o banca la ordinul clientului sau catre o alta banca solicitand bancii careia ii este adresat sa efectueze plata sau sa accept sau sa negocieze o cambie la sau la ordinul unei terte persoane - beneficiarul - contra unor documente solicitate in anumite termene si conditii.
In majoritatea bancilor din lume, acreditivele documentare sunt guvernate de un cod de practici emis de catre Camera Internationala de Comert si Industrie de la Paris. In baza acestor reguli, acreditivul documentar reprezinta:
o ,,un aranjament intre un client si o banca care sa efectueze o plata catre, sau la ordinul 
beneficiarului,
o sau sa plateasca sau accepte o cambie trasa de catre beneficiar,
o sau sa autorizeze o alta banca sa efectueze o astfel de plata, sau sa plateasca, sau
accepte, sau
o sa negocieze cambii,
o contra documentelor solicitate, in conformitate cu termenele si conditiile stipulate in
contract."
Procedura acreditivului consta in emiterea unui acreditiv in favoarea exportatorului (beneficiar) de catre banca importatorului (banca emitenta) la cererea importatorului (ordonator).
Schema acreditivului documentar consta in:


Fisiere in arhiva (1):

  • Decontari Bancare cu Strainatatea.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!