Curba Laffer

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1 . 3
INTRODUCERE. 3
1.1 CINE ESTE ARTHUR B. LAFFER?. 3
1.2 O MICA RELATARE DESPRE CUM A LUAT NASTERE CURBA LAFFER. 5
1.3 CURBA LAFFER - GRAFIC, CONCEPTE, INTERPRETARE. 5
CAPITOLUL 2. 7
IMPOZITUL - ELEMENT CHEIE IN ANALIZA CURBEI LAFFER. 7
2.1 IMPOZITELE - PRINCIPALA RESURSA FINANCIARA PUBLICA. 7
2.2 IMPACTUL, REPERCURSIUNEA SI INCITENTA PRELEVARII. 9
2.3 COTA UNICA DE IMPOZITARE. 10
CAPITOLUL 3. 13
FISCALITATEA - DIMENSIUNE A GUVERNARII IN SOCIETATEA MODERNA. 13
3.1 EXPRIMARI, REFLECTARI SI DETERMINARI ALE FISCALITATII. 13
3.2 PRESIUNEA FISCALA. 14
3.3 EVAZIUNEA FISCALA. 16
3.4 ROMANIA SI CURBA LAFFER. 17
CAPITOLUL 4. 19
CONCLUZII. 19
BIBLIOGRAFIE. 20


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1
INTRODUCERE
1.1 CINE ESTE ARTHUR B. LAFFER ?
VIATA SI CARIERA
Arthur B. Laffer s-a nascut in Youngstown, Ohio. Cu toate ca acesta nu pretinde ca a inventat conceptul de curba a lui Laffer (Laffer, 2004), a fost popularizat in urma reuniunii cu Nixon / Ford, oficialii Administratiei Dick Cheney si Donald Rumsfeld, in anul 1974, unde a schitat curba pe un servetel reliefand argumentele sale (Wanniski, 2005). Notiunea de "curba lui Laffer" a fost inventata de catre Jude Wanniski , un scriitor pentru Wall Street Journal, care a fost de asemenea si el prezent la reuniune, conceptul de baza nefiind nou: Laffer insusi spunand ca a invatat aceste concept de la Ibn Khaldun si John Maynard Keynes. 
Teoria sa sustine faptul ca daca ratele de impozitare sunt fie de 0%, fie de 100%, veniturile fiscal sunt egale cu zero, iar dac acestea se situeaza undeva intre 0% si 100%, reprezinta o rata de impozitare care maximizeaza veniturile totale. Prin postulatul Laffer s-avrut sa se scoata in evidenta faptul ca rata de impozitare care maximizeaza veniturile a fost la un nivel mult mai mic decat se astepta, atat de scazut incat actualele rate de impozitare au fost peste nivelul de venituri maximizate. 
La momentul incidentului privind faimosul servetel cu Iuda Waniski, Don Rumsfeld si Dick Cheney, Laffer a fost professor titular la Universitatea din Chicago, graduate School of Business. Mai tarziu, dupa ce a parasit Universitatea din Chicago si dup ace a devenit titular in cadrul Universitatii din Southem, California, Laffer a avut un rol important in realizarea tratatului Preposition 13 care prevedea impozitul pe proprietate al statului californian. In timpul anilor 80, Laffer impreuna cu alti membri conservativi ai USC au optat pentru Universitatea Pepperdine, Malibu. Laffer a ramas in aceasta facultate pentru mai multi ani. In anul 1986 a fost ales candidat primar pentru senatul US din California. De-a lungul carierei sale, Laffer a scris numeroase carti, articole de ziare, incluzind tratatul Supply Side Economics: Financial Decision-Making for the 80s . In 1962 acesta primeste din partea Universitatii Yale diploma BA in economie, absolvind Universitatea Stanford in 1965, obtinand doctoratul in economie in anul 1971. 
ACTIVITATI PROFESIONALE 
Laffer este fondatorul Asociatiei Laffer din Nashville, Tennessee, o firma de cercetare si consultanta economica care ofera servicii de investitii globale de cercetare pentru manageri de active institutionale, fonduri de pensii, institutii financiare, si pentru corporatii. In 2004 Laffer s-a alaturat camerei Pillar Data Systems, o companie non-publica de stocare a datelor fondata de catre Tako Ventures, iar in 2008 s-a alaturat camerei Alpha Theory, o institutie non-publica pentru fundamentarea si optimizarea software-ului de portofoliu pentru fonduri mutuale. Tot in acelasi an a fost numit profesor universitar distins in economie de catre Universitatea Mercer, Georgia. In 2010, s-a alaturat camerei Executive Trading Solutions, creator si furnizor exclusiv al Platformei My10b5-1 (TM), software care permite accesul bazat pe web al firmelor de brokeraj, al companiilor executive si emitente pentru a crea, administra si monitoriza trenzactionarea planurilor 10b5-1. 
1.2 O mica relatare despre cum a luat nastere Curba Laffer
Dupa cum spune leganda, economistul Arthur B. Laffer a intrat in istorie desenand pe un servetel un grafic la o intrunire cu Nixon / Ford, undeva in Washingtonul anului 1974, astfel luand nastere teoria ce ii poarte numele, Curba Laffer, ce presupune ca scaderea taxelor poate adduce mai multe venituri bugetului, pentru ca stimuleaza economia. Una din functiile exerciate de acesta a fosta aceea de sfatuitor al presedintelui american Ronald Reagan, fiind considerat de acesta arhitectul politicilor economice care au remodelat economia americana modern. 
Schita intocmita de catre acesta arata in genul urmator :


Fisiere in arhiva (1):

  • Curba Laffer si Impactul sau Asupra Finantelor Publice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!