Criza din anul 2015 din SUA

Extras din referat Cum descarc?

1. Oferiti o scurta descriere a unui episod de criza financiara sau crah bursier.
In urma cautarilor efectuate cu privire la criza din anul 2015 manifestata in Statele Unite ale Americii am aflat ca aceasta criza face referire la cele mai mari banci din S.U.A. , chiar unele dintre acestea fiind privite ca fiind atat de mari incat era imposibil sa esueze.
Privindu-le precum o singura unitate, cele mai mari banci ale Statelor Unite erau expuse la contracte derivate ce depasesc suma de 247 trilioane de dolari, iar valoarea restantelor de 552.9 miliarde dolari. Aceasta suma de 247 trilioane dolari a fost vazuta ca o bomba cu ceas deoarece era de 13 ori mari mare decat datoria nationala, din acest motiv a fost luata in calcul si probabilitatea inceperii unui Armaghedon financiar.
Bancherii incercau sa ne linisteasca prin incurajari cum ca acestea nu ar fi instrumente financiare chiar atat de riscante pe cat le consideram si ca au facut tot posibilul ca sa raspandeasca acest risc in asa fel incat posibilele manifestari sa nu distruga tot sistemul.
In cazul manifestarii lui nu vor fi fonduri si nici bani indeajuns pe intreaga planeta, nu pentru a rezolva, ci numai pentru a putea remedia problema. Dar cum unele riscuri nu pot fi evitate ci doar aplanate, bancherii implicati au incercat sa raspandeasca acest risc in toate modurile posibile, insa eliminarea lui completa este imposibila 
In cadrul crizei din anul 2008 instrumnetele financiare derivate au avut un rol foarte important si sunt sigura ca si in aceasta criza acestea vor avea un rol principal deoarece aceste derivate reprezinta "arme financiare de distrugere in masa, ce aduc cu ele pericole, care aparent sunt latente, dar cu timpul pot ajunge sa fie letale".
In momentul de fata, cele mai mari 4 banci din Statele Unite au o pondere cu aproape 40% mai mare decat cea din anul 2008. Astfel cinci banci care sunt considerate cele mai mari reflecta aproape 42% din ansamblul creditelor din cadrul acestei tari, iar primele 6 cele mai mari reprezinta aproape 67% din activele detinute de sistemul financiar American.
In concluzie, daca aceste banci nu vor supravietui din cauza crizei instrumentelor derivate toti vom avea de suferit enorm , iar banii imprumutati nu pot veni din partea Fed si vor trebui procurati din alte parti si nici de la FDIC deoarece nu au cum sa acopere atat de mult.
Cifrele de mai jos sunt din raportul trimestrial OCC, si aduc la cunostinta publicului situatia primelor 6 banci din sistemul financiar al SUA.
Chiar daca economia reala se distruge incetul cu incetul iar fondurile speculative majore apar in continuare cu rapiditate in asa fel inat ne apropiem de o noua recesiune, putin sunt oamenii aceia care constientizeaza importanta fenomenelor din domeniul financiar in detrimentul stirilor de divertisment. Mass-media umbreste pericolul amorsat in sanul economiei mondiale prin pagini intregi din publicatii dedicate altor domenii putin spus neimportante si de interes restrans. Prin a spune ca totul este sub control si dezinformand constant publicul se antreneaza o cauza importanta a oricarui crash bursier/financiar, si anume slaba educatie financiara in randul participantilor la schimburile financiare. Daca oamenii s-ar desprinde de mirajul tehnologiei care ii inconjoara si ar privi si spre adevaratele motive de ingrijorare care ii urmaresc, ar realiza ca nu este normal ca ei sa duca in spate povara datoriilor facute de bancheri.
Solutia simpla, conform modelului islandez, este ca toate aceste banci sa intre in procesul de faliment bancar, iar banca centrala sa fie natonalizata, insa aceste doua lucruri sunt imposibile, astfel ca pericolul prabusirii economiei mondiale ramane in continuare un motiv serios de ingrijorare la nivel mondial.


Fisiere in arhiva (1):

  • Criza din anul 2015 din SUA.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!