Criza datoriilor suverane

Extras din referat Cum descarc?

In ultimii trei ani, pietele financiare au avut o perioada turbulenta in toata lumea. Considerata a fi una dintre cele mai mari crize economice dupa ce din anii '30, economia mondiala inca nu isi revenise sub efectul crizei datoriilor. Piata stocurilor, considerata una dintre principalii indicatori de sanatate a unei economii, a reusit sa recupereze in mod substantial pierderile la nivel mondial dar situatia este inca fragila. In fiecare zi auzim de alta tara care se incadreaza in lista victimelor crizei creditelor. Situatia este departe de a fi sanatoasa. Toate institutiile financiare importante si guvernele iau masuri adecvate pentru a remedia situatia, dar mai sunt multe de facut. Topirea globala, simtita de catre toate economiile majore ale lumii, are de a face cu criza datoriei suverane.
Problema principala este legata de datorii. Dar, ca orice altceva, prea multe datorii este intotdeauna o problema. Indiferent cine ia datoria, persoana fizica, corporatie sau guvern, prea multa va provoca ravagii. Situatia devine si mai ingrijoratoare cand debitorul nu reuseste sa gaseasca o banca centrala pentru a achizitiona datoria sa. Datoria financiara sau datoria publica este esentiala pentru cresterea economica si dezvoltarea diferitelor proiecte. Capitalul imprumutat este destinat pentru a functiona sistemele publice de bunastare sau de a face operationale proiectele majore de infrastructura. Dar daca datoria este platita intr-o alta moneda decat moneda debitorului, criza datoriei suverane poate aparea.
Standard & Poor's (S & P), care este o celebra agentie de rating defineste criza datoriei suverane ca o repercusiune de incapacitate de plata. 
Implicit, pot aparea din cauza unor serii de motive cum ar fi: plati ratate pe dobanzile aferente unui imprumut bancar, valoarea datoriei principale, obligatiuni programate, note de pe facturile de manipulare etc. Manipularea crizei datoriei suverane este o provocare mare pentru orice guvern. Criza datoriei a anilor 1980 este inca actualizata in amintirile multor oameni. Criza internationala de la sfarsitul anilor '90 in tarile din Asia de Sud-Est precum Malaezia, Thailanda, Filipine, Indonezia, si Coreea de Sud etc. a alimentat un lant de dezastre economice.
Un guvern poate raspunde in doua moduri pentru a rezolva problema datoriei suverane. Ei pot ajunge la un consens cu creditorii externi (creditori) prin decontare sau alocare bugetara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Criza Datoriilor Suverane.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!