Critici aduse Fondului Monetar International

Extras din referat Cum descarc?

Fondul Monetar International este una dintre cele mai importante institutii de financiare internationale, care in ultima vreme a inregistrat cateva reprosuri din partea   principalilor actori pe pietele internationale.
Una dintre criticile aduse, este legata de previziunile pesimiste pe care le face FMI cu privire la cresterile economice. Prin urmare tarile bogate considera prea pesimista aprecierile facute de acestia privind impactul crizei financiare asupra economiei reale. Ministrul francez al economiei considera ca prognoza FMI de 1,4% crestere in acest an, fata de 1,7 -2% prognozate de guvern, este ,,exagerat de pesimista". La publicarea cifrelor pe februarie, el calificase analiza Fondului drept ,,schizofrenica" si ,,nu prea rationala". La acestea se adauga si vorbele Ministrul german de finante, Peer Steinbruck, si anume: ,,n-are sens sa ne concentram pe asta si sa ne lasam hipnotizati ca un iepure de un sarpe".


Fisiere in arhiva (1):

  • Critici aduse Fondului Monetar International.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!