Creșterea macroeconomică

Extras din referat Cum descarc?

Ce se intelege prin miscarea economica? 
miscarea economica reprezinta modul de existenta si de manifestare-functionare, schimbare, transformare, evolutie a economiei privita in ansamblul sau si a tuturor elementelor sale constitutive, in timp si spatiu
Sursa miscarii economice o constituie interactiunea dintre fenomenele, relatiile si procesele vietii economice.
= trebuintele, interesele, dorintele si scopurile agentilor economici 
Conceptul de - crestere-  a fost imprumutat de stiinta economica din alte ramuri ale cunoasterii. El a fost elaborat la inceput in stiinta biologiei.
Jean Fourastie considera ca termenul de - crestere-  a fost introdus in stiinta economica pentru a evoca o evolutie analoaga cu cea a fiintelor vii.
Unii economisti folosesc notiunea - crestere-  in calitate de termen tehnic care exprima augmentarea volumului productiei, a marimii veniturilor si a proportiilor consumului.
In acceptiunea sa economica cresterea desemneaza, ceva favorabil omului deoarece duce la o stare ulterioara mai buna, mai puternica si mai durabila decat starea prezenta.
Cresterea se opune notiunilor de descrestere, de scadere care in sens biologic nu sunt posibile. 
Autorii manualului de Economie politica de la Academia de Studii Economice inteleg prin cresterea economica o evolutie pozitiva, ascendenta a economiei nationale, dar care nu exclude oscilatii conjuncturale, chiar si regrese economice temporare
Cresterea economica = modificarea cantitativa a factorilor directi (primari) ai productiei, in urma careia apare un spor al productiei
"crestere economica zero" = situatia in care rezultatele economice absolute si populatia totala sporesc in acelasi ritm, nivelul rezultatelor pe locuitor ramanand constant
"crestere economica negativa" = rezultatele macroeconomice pe locuitor inregistreaza o scadere. 
Acest concept este echivalent din punct de vedere economic cu conceptele: "descrestere economica"; "declin economic" sau "scadere economica" 
Factorii cresterii economice
- munca, 
- natura 
- capitalul 
Alaturi de cei trei factori fundamentali ai productiei a fost adaugat factorul organizare si apoi factorul conducere (Scoala economica de la Cambridge, Alfred Marshall) 
Denise Flouzat identifica urmatorii factori ai cresterii economice:
1. Factorul munca
2. Factorul capital
3. Productivitatea


Fisiere in arhiva (1):

  • Cresterea macroeconomica.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!