Corporația Financiară Internațională

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1. Trasaturile Corporatiei Financiare Internationale (CFI) pag. 3
1.1 Scurt istoric pag. 4
1.2 Structura si managementul CFI pag. 5
Capitolul 2. Obiectivele Corporatiei Financiare Internationale pag. 6
2.1 Finantarea proiectelor pag. 8
Capitolul 3. Politici de finantare pag. 10
Concluzii pag. 12
Anexe pag. 14
Bibliografie pag. 15


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1. Trasaturile Corporatiei Financiare Internationale (CFI)
Corporatia Financiara Internationala (CFI) face parte din grupul Bancii Mondiale si a fost infintata in anul 1956 cu scopul diversificarii si completarii operatiunilor pe care le efectueaza Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, prin acordarea de imprumuturi si realizarea de investitii directe de capital industrial si financiar in sectorul particular, din tarile in curs de dezvoltare, sprijinind dezvoltarea economica a acestora. Fondurile necesare finantarilor au ca sursa vanzarea de actiuni (principalii actionari fiind SUA, Franta, Anglia si India) si venitul net obtinut prin operatiunile efectuate. Participarea CFI la realizarea unor investitii este conditionata de indeplinirea urmatoarelor criterii de catre obiectivul finantat: sa fie rentabil si sa conduca la obtinerea de economii de valuta; sa stimuleze si sa promoveze progresul tehnic; sa asigure conditii pentru retragerea corporatiei de la finantare, prin inlocuirea finantarii cu capital autohton; sa creeze noi locuri de munca. CFI mai investeste si in societati financiare locale sau regionale care sprijina sectorul particular 
CFI completeaza activitatea Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) (care se desfasoara in special la nivel guvernamental), oferind imprumuturi sectorului privat. Asadar, CFI lucreaza cu intreprinderi private viabile din tarile in curs de dezvoltare si ofera imprumuturi pe termen lung, garantii si servicii de gestionare a riscului, consultanta pentru clientii sai. CFI investeste in proiecte din regiuni si sectoare deservite insuficient de investitiile private si gaseste modalitati noi de a dezvolta oportunitati promitatoare pe pietele considerate prea riscante de catre investitorii comerciali in absenta CFI.
Romania este membru CFI incepand din anul 1990. Valoarea totala a finantarilor CFI catre sectorul privat din Romania se ridica la aproximativ 1,3 mld. USD, aferente unui portofoliu de peste 40 proiecte. IFC si-a manifestat intentia de a continua sa sustina
reformele structurale pentru dezvoltarea sectorului privat si pentru atragerea de investitii private in domeniul infrastructurii si in proiecte cu caracter social 
1.1 Scurt istoric
Primul pas facut de comunitatile internationale in vederea incurajarii investitiilor in sectorul privat, a fost crearea CFI in anul 1956.
Statutul C.F.I. a intrat in vigoare la 20 iulie 1956, cand a fost indeplinita conditia ca un numar de minim 30 de tari sa subscrie minim 75 milioane de USD la capitalul CFI. Capitalul initial aprobat a fost de 100 milioane de USD. 
Primele state membre la data de 20 iulie 1956 au fost: Islanda, Canada, Ecuador, Statele Unite ale Americii, Egipt, Australia, Mexic, Costa Rica, Etiopia, Peru, Republica Dominicana, Marea Britanie, Panama, Ceylon, Haiti, Guatemala, Nicaragua, Bolivia, Honduras, India, El Salvador, Pakistan, Iordania, Suedia, Norvegia, Japonia, Danemarca, Finlanda, Columbia, Germania si Franta. (insumat capitalul lor era de 78,36 milioane USD). In Statut s-au consacrat trei principii de baza, fondatorii insistand ca CFI. sa: adopte principiul afacerilor, asumandu-si toate riscurile comerciale ale investitiilor facute, fara a accepta garantii guvernamentale, iar profitul sa fie obtinut in urma operatiilor realizate; fie un broker onest, folosindu-se de abilitatile sale unice de a fi o corporatie detinuta de catre guverne pentru ,,a aduce la un loc oportunitatile de investitii, interne si de capital privat, si un management cu experienta"; sa joace un rol de catalizator, investind doar in proiecte pentru care "suficient capital privat nu este disponibil in conditii rezonabile". 
Robert L. Garner a fost numit Presedintele CFI de Consiliul Director la data de 24 iulie 1956. El a fost singurul Presedinte al CFI care a detinut aceasta functie fara a fi in prealabil Presedinte al Bancii Mondiale. Garner a afirmat ca CFI este prima organizatie inter-guvernamentala, care a avut ca obiectiv principal promovarea initiativei private. El a crezut ca initiativa privata este cea mai eficienta pentru dezvoltarea economica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Corporatia Financiara Internationala.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!