Coreea de Sud vs Coreea de Nord

Extras din referat Cum descarc?

Relatiile dintre RPDC si Republica Coreea au inceput cu divizarea Coreei in 1945, in urma infrangerii Japoniei in cel de-al doilea razboi mondial. In acest moment, exista un acord de incetare de armistitiu,, dar acestea sunt inca in stare de razboi rece. daca la sfarsitul secolului al XX-lea Coreea de Nord a depasit Sudul in ceea ce priveste dezvoltarea, in acest moment situatia s-a schimbat drastic.
In 2018, populatia Coreei de Nord era de 25,13 milioane, ceea ce reprezinta aproximativ jumatate din cea a celor 51,161 milioane din Coreea de Sud, iar populatia totala a Coreei de Nord si de Sud a fost de 76,74 milioane
<Tendinta populatiei din Coreea de Nord si de Sud>
-  Sursa: Statistics Korea
In 2018, speranta de viata a Coreei de Nord a fost de 66,5 ani pentru barbati si 73,3 ani pentru femei, comparativ cu 79,7 ani pentru barbati si 85,7 pentru femei in Coreea de Sud. Avem o diferenta in 13,2 ani pentru barbati si 12,4 ani pentru femei.
<Modificari ale sperantei de viata in Coreea de Nord si de Sud>
In 2018, produsul intern brut al Coreei de Nord (PIB, nominal) a fost de 35.71 miliarde de woni, ceea ce a fost in 53 de ori mai putin, fata de 1,893 trilioane de 497 miliarde de woni din Coreea de Sud.
<Tendinta produsului intern brut (PIB)>
-  Sursa: Banca Coreei
In 2018, ponderea produsului intern brut al Coreei de Nord in functie de industrie a fost serviciile (33,0%), agricultura, silvicultura si pescuitul (23,3%), industria prelucratoare (18,8%), mineritul (10,6%) si serviciile Coreei de Sud (60,7%) , industria prelucratoare (29,2%), industria constructiilor (5,9%) au aparut in ordine
Ponderea produsului intern brut (PIB) dupa industrie>
Coreei de Nord Coreei de Sud
-  Sursa: Banca Coreei


Fisiere in arhiva (1):

  • Coreea de Sud vs Coreea de Nord.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!