Coordonatele Pietei

Extras din referat Cum descarc?

Oare am putea exista fara bunuri si servicii? Dupa parerea mea o intrebare simpla cu un raspuns evident. Dar oare bunurile si serviciile ar exista daca nu am exista noi, oamenii, in cazul de fata consumatorii? Inca o dilema cu o rezolvare facila.
Populatia constituie principalul motiv al existentei pietelor, deoarece, la urma urmei, cererea pentru orice produs sau serviciu depinde de cererea totala a consumatorilor individuali si nu poate depasi suma acestora. Venitul, cultura, grupurile de referinta, clasele sociale, personalitatea, stilul de viata, motivatia, credintele si atitudinile si perceptia sunt alti factori care influenteaza cererea de bunuri si servicii.	
Intrucat produsele pot fi diferentiate intr-o multitudine de feluri, este de dorit o forma unica de clasificare, pentru a simplifica discutia si a permite formularea unor principii generale. Desi au fost propuse mai multe criterii de clasificare, cel mai larg adoptat sistem cuprinde doua mari categorii: bunuri industriale si bunuri de consum.
Ce sunt bunurile de consum?
Acestea sunt bunuri destinate utilizarii directe de catre consumatorul final, intr-o asemenea forma incat pot fi folosite de acesta fara o prelucrare comercial ulterioara.
In conformitate cu felul in care sunt achizitionate, bunurile de consum se impart in trei subcategorii si anume: bunuri de uz curent (convenience goods), bunuri intermediare (shopping goods) si bunuri de lux (specialty goods).
Ce sunt bunurile industriale?


Fisiere in arhiva (1):

  • Coordonatele Pietei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!