Conventia Internationala de la Geneva 1982

Extras din referat Cum descarc?

Conventia internationala privind armonizarea controlului vamal al marfurilor are menirea de a inlatura barierele din comertului international. Tinand cont de conditiile Conventiei, Comunitatea Europeana este obligata sa faciliteze fluxul de bunuri in afara granitelor sale.
Comunitatea Europeana este parte contractuala a Conventiei internationale privind armonizarea controlului vamal al marfurilor semnata la Geneva la 21.Octombrie.1982 in cadrul Natiunilor Unite si intrata in vigoare la 15 October 1985. Conventia are menirea sa accelereza procedurile administrative si sa indeparteze obstacolele tehnice la trecerea frontierelor.
Se aplica tuturor marfurilor care sunt importate, exportate sau in transit, cand sunt transportate pesta una sau mai multe granite maritime, aeriene sau terestre.
Conventia face parte din politica de comert extern care se afla in domeniul de competenta exclusiv al Comunitatii Europene.
Partile semnatare ale Conventiei isi iau angajamentul de a accelera procedurile administrative la granite si de a reduce numarul si durata controalelor efectuate de autoritatile vamale.
Aceste angajamente se refera la:
o Cooperare si coordonare intre vame si alte servicii care monitorizeaza transportul de marfuri;
o Punerea la dispozitie de persone calificate cu echipamentul necesar la locul unde au loc controale; dispozitii oficiale pentru functionari pentru a actiona in concordanta cu acordurile internationale;
o Cooperarea intre institutiile internationale competente, pentru a facilita noi acorduri bi sau multilaterale;
o Aranjamente pentru controale comune asupra marfurilor si documentelor tarilor vecine care impart aceeasi granita ; orarul vamilor,categorii de marfuri, modul de transport si proceduri de transit international ar trebui sa corespunda;
o Schimbul de informatii necesare pentru eficienta controalelor;
o Documente pentru alinierea la standardele Natiunilor Unite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Conventia Internationala de la Geneva 1982.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!