Contul și dublă înregistrare

Extras din referat Cum descarc?

Contul are o sfera de cuprindere mult mai restransa, referindu-se numai la unul din elemental patrimoniale cuprinse in bilant, dar despre care arata nu numai situatia acestuia la un moment dat, ci si modificarile la care este supus pe parcursl perioadei de gestiune. Orce cont deschis in contabilitate curenta are un anumit continut economic, determinat de insusi elementul patrimonial care se evidentiaza cu ajutorul sau si care poate fi: - bun economic de o anumita destinatie, ca de exemplu: mijloc fix, materie prima, produs finit, marfa, numerar in caserie unitatii, disponibile la banca etc.; - sursa de finantare, in functie de modul de provenienta a bunurilor economice, ca de exemplu: capital social, credite bancare pe termen lung si mediu sau pe termen scurt, datorii fata de furnizori, fata de bugetul statului etc.; - proces economic, care antreneaza venitul si chieltuieli in fazele circuitului economi, ca de exempulu: aprovizionarea cu materiale si marfuri, productia de bunuri materiale, lucrari si servicii, vanzarea produselor si a marfurilor etc.; -obiectul contabilitatii se ralizeaza nu prin intocmirea a cate unui bilant dupa fiecare operatie economica sau financiara in parte, ci prin inregistrarea completa si neintrerupta in conturi, pe baza de documente, a tuturor operatiilor economice sau financiare respective, urmand ca bilantul sa se intocmeasca la sfarsitul exercitiului financiar pentru generalizarea datelor din cont.
- pentru a da posibilitatea acesteai generarizari, contabilitatea foloseste la inregistrarea operatiilor economice si financiare in conturi, exprimarea valorica (etalonul banesc sau monentar). totalitatea conturilor folosite de contabilitatea curenta pentru reflectarea obiectului sau de studiu constituie sistemul conturilor.
Functiile contului: Functia economica consta in aceea ca fiecare cont reflecta un anumit bun economic, sursa de finantare, proces economic sau rezultat financiar, care determina insusi continutul al contului respective.
Functia statistica rezida in aceeea ca datele si informatiiile furnizate de conturi stau la baza unor indicatori statistici, cum ar fi cei cu privire la volumul productiei globale (exercitiului), al productiei marfa etc.
Functia de calcul se intalneste la toate conturile si pe baza ei se calculeaza sistuatia tuturor elementelor patrimoniale in diferite momente ale activitatii economice, se calculeaza costul efectiv al productiei, rezultatele financiare etc.
Functia de control pe care o indeplineste conturile consta in folosirea datelor si informatiilorfurnizate de ele la controlul integritatii patrimoniului unitatii, de desfacere a produselor finite si marfurilor etc.
Functia de grupare este indeplinita de toate conturile prin aceea ca in ele se inregistreaza bunurile economice pe elemente omogene, refactandu-se in fiecare cont toate operatiile care se refera la un anumit element.
Functia de sistematizare este realizata de fiecare ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Contul Si Dubla Inregistrare
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!