Contul

Cuprins referat Cum descarc?

1. OBIECTUL SISTEMULUI CONTURILOR NATIONALE pag 2.
2. APARITIA SI EVOLUTIA CONCEPTULUI: SISTEMUL CONTURILOR
(CONTABILITATII) NATIONALE pag 3.
3. STRUCTURA SISTEMULUI CONTURILOR (CONTABILITATII) NATIONALE pag 4.
4. CONTINUTUL SI CALCULUL PRINCIPALILOR INDICATORI SINTETICI IN SISTEMUL CONTURILOR (CONTABILITATII) NATIONALE pag 6.
5. UTILIZAREA SISTEMULUI CONTURILOR NATIONALE IN ACTIVITATEA DE PREVIZIONARE  pag 10.


Extras din referat Cum descarc?

Sistemul conturilor sau contabilitatii nationale (SCN) este un sistem de evidenta si analiza macroeconomica utilizat in statistica tarilor cu economie de piata, in statisticile O.N.U. si ale altor organisme internationale.
Aparitia sa a fost impusa de necesitatea asigurarii unor informatii pentru efectuarea unor calcule si analize macroeconomice, devenind instrumentul principal de evidenta si analiza macroeconomica folosit in statistica mondiala. Obiectul sau este de a reprezenta cantitativ realitatea economica intr-o perioada de timp sau la un moment dat.          Activitatea economica are ca rezultat produse si servicii care au caracter de marfa si se realizeaza prin intermediul pietei, precum si produse si servicii care nu au caracter de marfa si, ca atare, nu fac obiectul pietei. Fluxurile de bunuri se numesc fluxuri materiale. Evidenta acestora este necesara pentru ca, prin agregare, sa se obtina indicatori care permit analiza dimensiunilor si rezultatelor obtinute, privite ca valori de intrebuintare necesare pentru: satisfacerea nevoilor populatiei, productia de noi bunuri, acumularea de bunuri, stabilirea posibilitatilor de export si a necesitatilor de import. In procesul realizarii valorilor de intrebuintare trebuie evidentiate si fluxurile de venituri sau financiare.
Evidentierea fluxurilor materiale si financiare raspunde unor nevoi diferite de informare si analiza economica. Fluxurile materiale si financiare, grupate pe categorii de produse si servicii, respectiv de venituri si cheltuieli, sunt evidentiate in conturi alcatuite dupa principiul dublei inregistrari. Categoriile economice utilizate in conceptia SCN au la baza teoria economica pe care se fundamenteaza economia de piata.
Principiile care stau la baza SCN fac posibila urmarirea echilibrului material si financiar la toateesaloanele economiei si se refera la:
- egalitatea resurselor si utilizarilor in toate fazele reproductiei si la toate nivelele de agregare;
- egalitatea fluxurilor financiare si materiale, prin care se infaptuieste circuitul economic;
- utilizarea sistemului de contabilitate in partida dubla, adica a unui proces de schimbare a detinatorului de valoare ii corespund doua operatiuni contabile. 
2. APARITIA SI EVOLUTIA CONCEPTULUI: SISTEMUL CONTURILOR
(CONTABILITATII) NATIONALE
Primul sistem al contabilitatii nationale a fost elaborat de prof. Richard Stone in Anglia, in anul 1938.
Acesta a stat la baza elaborarii conturilor nationale ale O.N.U. in anul 1952. Ministerul Finantelor din Franta, sub conducerea lui Claude Gursin, introduce in anul 1956 un sistem adaptat economiei franceze. In anul 1970, R. Stone prezinta o forma imbunatatita a S.N.C. Ca urmare a preocuparilor pentru redarea cat mai corecta a imaginii de ansamblu a activitatii economico-financiare au aparut diferite variante practice de aplicare. 
S-au distins in mod deosebit sistemele de contabilitate nationala exprimate in stocuri si


Fisiere in arhiva (1):

 • Contul.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Capanu I.s.a. Sistemul conturilor na?ionale si agregate macroeconomice, E.A.L.L., Buc.,1994.
Ciurlau C. s.a. Previziune macroeconomica, partea I, Reprografia Univ. din Craiova 1993.
Dima I.C. Previziune macroeconomica, Editura ,,Scrisul Romanesc" Craiova, 1997
Dima I.C., Man M. Previziunea macroeconomica, Reprografia Univ. din Ciurlau C. Petrosani, 1995
Iordache V. Metode de previzionare a fondului de consum si a elementelor sale componente, Ed. Academica, Buc, 1973.
Nicolae V. s.a. Previziune macroeconomica, Litografia A.S.E., Buc., 1992.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!