Controlul Financiar Fiscal În Economie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Organele financiar fiscale competente selecteaza contribuabilii ce urmeaza a fi supusi inspectiei fiscale.

Datele si informatiile referitoare la contribuabil sunt obtinute prin consultarea dosarului fiscal al contribuabilului.

Inspectorul consulta toate compartimentele care detin informatii referitoare la situatia fiscala a contribuabilului.

Aceste compartimente sunt obligate sa comunice informatiile detinute, la solicitarea inspectorului insarcinat cu efectuarea controlului.

Prin consultarea dosarului fiscal si a compartimentelor sus mentionate se colecteaza date si informatii despre contribuabil existente in actele de infiintare, declaratii fiscale.

Culegerea informatiilor din alte documente se realizeaza prin studiul rapoartelor privind controlul efectuat la doua categorii de contribuabili: cei care desfasoara activitati similare.

In urma analizarii acestor documente la sediul organului fiscal, se va identifica domeniile si impozitele care prezinta un risc al evaziunii la contribuabilul respectiv.

Pe baza acestei analize de risc se vor stabili obiectivele orientative ale controlului, procedura si tehnicile de control ce vor trebui aplicate.

Asa cum rezulta din anexele prezentate se poate constata specificitatea actelor de control atat pe linie financiara in sens larg, cat si punctual din punct de vedere bugetar si/sau fiscal.

Daca din punct de vedere fiscal se pot urmari obiective precum: stabilirea impozitelor pe fiecare contribuabil, inclusiv incasarea acestora intomai si la timp, eliminarea sustragerii de la plata unor impozite sau taxe, din punct de vedere bugetar intereseaza alte obiective, de exemplu: incadrarea cheltuielilor bugetare in normativele prevazute de lege, destinatia cheltuielilor in conformitate cu capitalele prestabilite; inclusiv eficienta, economicitatea si oportunitatea alocarii banului public.

Desfasurarea controlului Prezentarea la contribuabil se face numai in baza unei imputerniciri scrise (ordin de deplasare) emisa de conducatorul unitatii fiscale, competenta sa efectueze controlul.

Aceasta imputernicire contine date de identificare ale inspectorilor ce urmeaza sa efectueze controlul, ale contribuabililor ce urmeaza a fi controlati, momentul inceperii controlului si semnatura conducatorului unitatii fiscale.

In momentul in care insepctorul a ajuns la sediul contribuabilului ce urmeaza a fi controlat, aceasta cauta sa obtina informatii referitoare la activitatea desfasurata de contribuabil, il informeaza pe contribuabil cu privire la scopul controlului, perioada verificarii si impozitele ce vor fi verificate. Nu in ultimul rand, inspectorul va solicita contribuabilului punerea la dispozitie a documentelor si evidentelor contabile necesare desfasurarii controlului.

Drepturile si obligatiile contribuabililor in timpul desfasurarii controlului.

In sistemul fiscal romanesc, bazat pe autoimpunere, principala obligatie ce revine contribuabililor o constituie declararea si plata ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Controlul Financiar Fiscal In Economie
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
3 086 cuvinte
Nr caractere:
17 886 caractere
Marime:
19.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
Economie, finante
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!