Control Financiar - ANAF

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins
CAPITOLUL I. INTRODUCERE 3
CAPITOLUL II. STRUCTURA ANAF 5
CAPITOLUL III. OBIECTIVELE ANAF 10
BIBLIOGRAFIE 12


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I. INTRODUCERE
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) s-a infiintat pe baza Ordonanta Guvernului nr. 86/2003, la data de 1 octombrie 2003 in cadrul Ministerului Finantelor Publice, in scopul aplicarii politicii de administrare fiscala de la nivel central, la nivel de judete si cu misiunea de a asigura resursele pentru cheltuielile publice ale societatii, prin colectarea si administrarea eficace si eficienta a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat, precum si de a furniza informatiile necesare conturarii politicii economice a Guvernului , avand, printre altele si calitatea de ordonator secundar de credite. Ea a devenit functionala din ianuarie 2004, dobandind calitatea de institutie cu personalitate juridica proprie, prin desprinderea directiilor cu atributii in administrarea veniturilor statului din cadrul Ministerului Finantelor Publice. 
Pentru indeplinirea misiunii sale, ANAF ia in considerare respectarea a doua principii:
- Egalitatea contribuabililor in fata impozitului,
- Eficienta colectarii veniturilor bugetare.
De asemenea, institutia are la baza trei orientari prioritare a actiunilor desfasurate in scopul atingerii telurilor adoptate:
- incurajarea conformarii voluntare pentru prevenirea fraudei fiscale, prin diversificarea si cresterea calitatii serviciilor si asigurarea unor proceduri simplificate.
- combaterea fraudei prin promovarea unui control fiscal de calitate si orientat mai mult spre sectoarele cu risc ridicat de frauda;
- eficacitate si eficienta crescuta in activitatea de colectare a impozitelor, taxelor si contributiilor sociale, pentru a garanta veniturile bugetare necesare.
In viziunea Ministerului de Finante, societatea in care trebuie sa opereze administratiile fiscale se afla intr-o continua dinamica, de aceea si activitatea administratiei fiscale romane se afla intr-un proces continuu de modernizare si adaptare la realitatile economice, societatea fiind in asteptarea unor servicii de inalta calitate si operativitate. Pentru a raspunde acestor cerinte, ANAF si-a propus sa devina o administratie fiscala eficienta, informatizata, adaptabila la schimbarile economice si sociale . 
In cele ce urmeaza, vom dezvolta modul de functionare, subordonare si organizare a institutiei prezentate. 
CAPITOLUL II. STRUCTURA ANAF
Structura Agentiei Nationale de Administrare Fiscala este cea prevazuta in Anexa nr. 1 din Hotararea Guvernului Romaniei nr. 109/2009 pentru organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Control Financiar - ANAF.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!