Contractul de Antrepriza in Constructie Capitala

Cuprins referat Cum descarc?

Plan.
1. Notiunea contractului de antrepriza in constructie capitala.
2. Elementele contractului.
3. Premizele executarii contractului.
4. Raspunderea partilor pentru neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a contractului.


Extras din referat Cum descarc?

Notiunea contractului de antrepriza in constructie capitala.
Cel mai cunoscut gen de antrepriza este antrepriza de constructii; construire (reconstruire, consolidare, modificare, extindere etc.) de cladiri (edificii) si alte imobile (constructii de orice fel, cum ar fi cai de comunicare, dotari subterane, imprejmuiri etc.), precum si lucrari de instalatii de proiectare a lucrarilor de constructii. In limbaj curent, prin antreprenor se intelege persoana care se obliga sa execute lucrari de constructii, cu materiale proprii sau cu ale clientului.
Constructia capitala din punct de vedere economic apare ca o activitate de creare si de mentinere a fondurilor fixe.
Se cunosc trei metode de realizare a constructiilor capitale:
- Metoda gospodareasca - in acest caz toate lucrarile de constructie si montaj se exercita cu fortele si mijloacele investitorului.
- Metoda antreprizei - in acest caz toate lucrarile se executa de agenti economici specializati in constructii care actioneaza permanent ca antreprenori.
- Metoda maxta - imbina formele susnumite.
Definitia contractului de antrepriza in constructie capitala:
In baza contractului de antrepriza in constructie capitala, organizatia antreprenorul se obliga sa construiasca cu fortele si mijloacele sale proprii si sa predee organizatiei - client (benificiar) obiectul prevazut de contract in conformitate cu documentatia de proiect si deviza de cheltueli, aprobat in termeni stabiliti iar clientul se obliga sa puna la dispozitia antreprinorului un santier de constructii, sa predea documentatia de proiect si deviza, sa asigure finantarea la timp a lucrarilor de constructie, sa receptioneze obiectul si sa achite costul lui (art.377 Cod Civil R.M.).
Din difinitia data rese ca contractul de antrepriza in construcie capitala este un contract:
- Bilateral;
- Consensual;
- Oneros;
In prezent reesind din punctul libertatii contractuale a decazut caracterul planificat a acestui contract.
1. contractul este bilateral sau sinalagmatic cand partile se obliga reciproc una catre alta. Rezulta ca specificul contractului sinalagmatic consta in caracterul reciproc si interdependent al obligatiilor partilor.
2. contractul cu titlu oneros este acela in care fiecare parte voieste a-si procura un avantaj. Mai concret ,,se numeste contract cu titlu oneros acela in care fiecare dinte parti urmareste un folos, o contraprestatie, in schimbul aceleia pe care o face ori se obliga s-o faca, in favoarea celeilalte parti."
3. contractele consensuale sunt acele contracte care se incheie prin simplu acord de vointa al partilor (solo consensu).
Codul civila al Republicii Moldova a renuntat la caracterul imperativ al normelor ce reglementeaza contractul de antrepriza in constructie capitala, orientand partile spre o reglementare contractuala a raporturilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contractul de Antrepriza in Constructie Capitala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!