Contractele la Termen Ferm

Cuprins referat Cum descarc?

SCURTA ISTORIE A PITELOR FUTURES
CONTRACTUL FUTURES
CONTRACTUL FORWARD


Extras din referat Cum descarc?

Scurta istorie a pietelor futures
O simpla definitie a termenului "piata" extrasa dintr-un dictionar explicativ spune ca aceasta este "un loc special amenajat,de obicei intr-o localitate de tip orasenesc ,unde se vand si se cumpara diferite produse agricole si industriale"
Intr-o prima forma de organizare ,acest "loc special amenajat" reprezenta o zona la marginea unei localitati unde vanzatorii si cumparatorii se intalneau regulat pentru a face comert cu produse agricole si animale.Taxa perceputa de proprietarul locatiei reprezinta prima forma de comision de tranzactionare.
Urmatoarea faza in organizarea "pietei" a constituit-o specializarea in tranzactionarea fizica a anumitor marfuri.Au aparut astfel piete in care se tranzactionau doar cereale ,animale,metale,pietre pretioase,flori,etc ,schimbul marfa contra bani facandu-se pe loc.
Standardizarea marfurilor destinate schimbului comercial a condus la cresterea volumului de tranzactii,aparitia unor titluri pe marfuri si a unor noi categorii de participanti: speculatori-intermediari care nu sunt interesati in mod direct de marfa,ci doar de specularea pretului ei.
In aceasta etapa consemnam infiintarea primelor burse ca institutii unde se negociaza hartii de valoare si valute straine sau unde se desfasoara tranzactii de marfuri. Practic bursele au preluat rolul pietelor devenind institutiile care stabilesc regulile de tranzactionare a marfurilor punand totodata la dispozitie comerciantilor o locatie destinata negocierii preturilor si consemnarii tranzactiilor.In cadrul lor ,vanzatorii si cumparatorii negociau de multe ori doar cantitatea si pretul,marfa fiind livrata ulterior pe baza unor documente care atestau existenta acesteia intr-un loc special amenajat.
Revolutia industriala din secolul XIX si dezvoltarea comunicatiilor a determinat o explozie a acestor tranzactii adaugand noi dimensiuni termenului de bursa.Nevoia de finantare a companiilor si-a gasit solutia tot pe aceste piete ,bursele dandu-le acestora posibilitatea de atragere de capital prin oferirea de actiuni spre vanzare publicului.De asemenea,statul insusi a ajuns sa se finanteze de pe aceasta piata prin emiterea catre public a unor titluri de valoare( titluri de trezorerie,obligatiuni municipale,etc).
Expansiunea sectorului bursier a culminat la sfarsitul sectorului XIX cu aparitia pietelor futures. 
Pe aceste piete se tranzactioneaza instrumente derivate ,in special contracte futures si optiuni.Motivul principal al aparitiei acestor produse a fost nevoia producatorilor si comerciantilor de a-si acoperi riscurile de fluctuatie a pretului marfurilor de-a lungul timpului.
Primele piete derivate organizate au aparut in Europa ,in secolul al XVII-lea,
insa prima bursa de marfuri a fost infiintata cu mult inainte ,la Anvers in 1531,in cadrul ei incheindu-se tranzactii cu marfuri coloniale.
In Amsterdam ,la inceputul secolului al XVII-lea,marfurile se puteau tranzactiona intr-un sistem apropiat de cel practicat astazi pe pietele derivate.Cumparatorul si vanzatorul conveneau asupra unui pret,a unei cantitati si a unui termen de livrare pentru marfa tranzactionata.
Burse au mai fost infiintate la LONDRA(1554),BASSEL(1699),PARIS(1724),
VIENA(1761),NEW YORK(1792),BRUXELLES(1801),MILANO(1833),ROMA(1827),
MADRID(1831),GENEVA(1850),TOKYO(1855).


Fisiere in arhiva (1):

  • Contractele la Termen Ferm.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!