Contracte Futures pe Eurodolari

Extras din referat Cum descarc?

Una dintre cele mai fierbinti domenii ale economiei de astazi sunt finantele si mai ales derivatele financiare. Deocamdata acest domeniu este un izvor nesecat si surprinzator de inovare: se dezvolta permanent noi modele si metode matematice, de o complexitate deloc neglijabila, aici gasindu-si cu succes locul specialisti in matematica aplicata. Nevoia de astfel de ,,savanti" este in continua crestere.
Este interesant de altfel de observat ca multi (daca nu majoritatea laureatilor Premiului Nobel in Economie au fost matematicieni). Si as enumera aici doar doua cazuri:
- celebrul John Nash (dupa a carui viata a fost realizat superbul film A Beautiful Mind), care a primit in anul 1994 Premiul Nobel pentru pionieratul sau in analiza echilibrului in teoria jocurilor noncooperative 
- la fel de celebrii Fisher Black si Myron Scholes, care au primit in anul 1997 acelasi premiu pentru descoperirea faimoasei lor formule de evaluare a pretului optiunilor

Cheia intelegerii notiunii complexe de derivate financiare consta in lamurirea notiunii de ,,derivata". Originea cuvantului se afla in matematica, unde se spune ca, ,,derivata masoara rata de variatie instantanee a unei functii, adica modul in care se schimba variabila dependenta in momentul in care variabila independenta inregistreaza o variatie foarte mica" . 

Plecand de la aceasta definitie economistii au decis ca denumirea de derivat financiar este cea mai potrivita pentru noua generatie de produse financiare care au revolutionat activitatea de pe pietele financiare internationale incepand cu zorii anilor `70. Definirea acestor produse a suscitat interesul multor personalitati din lumea finantelor, astfel incat am considerat potrivit sa ne oprim in cele ce urmeaza asupra celor pe care le consideram cele mai reprezentative.
Dupa J.Hull ,,un derivat financiar este un produs financiar a carui valoare depinde de valoarea altor active financiare primare sau de baza" .
O alta definire este cea data de Klein si Lederman (1994) conform careia ,,derivatele financiare sunt contracte financiare a caror valoare 'deriva' de pe piata cash a activelor de genul actiuni, obligatiuni, valute si marfuri" . In schimb Chance spune ca ,,derivatele sunt instrumente ale caror venituri 'deriva', depind de veniturile generate de alte instrumente. Aceasta inseamna ca performantele lor depind de modul in care se comporta , reactioneaza alte active" .


Fisiere in arhiva (1):

  • Contracte Futures pe Eurodolari.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!