Contabilitatea Manageriala si Rolul Acesteia in Functiile Manageriale

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE pag 3
CAPITOLUL I
Contabilitatea Manageriala pag 4 
1.1. Obiectul contabilitatii de gestiune (CG). Dezvoltarea conceptiei contabilitatii de gestiune pag 4
1.2. Organizarea contabilitatii de gestiune pag 7
CAPITOLUL II
Rolul contabilitatii manageriale in functiile manageriale pag 9
BIBLIOGRAFIE pag 14


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
"Contabilii nu au o foarte buna presa in aceasta perioada. Lor li se
reproseaza toate inconvenientele care afecteaza industria americana. Dar acesti
socotitori vor rade la urma. In intreprinderea anului 1999, contabilitatea va juca
un rol mai important. Elementele vor fi contate altfel.
Noua contabilitate de gestiune va trebui sa fie mai corect denumita economie
a productiei, diferita esential de cea anterioara in privinta conceptelor
fundamentale. Ea vizeaza integrarea productiei si a strategiei."
Peter Druker (1990)
De multa vreme sunt recunoscute conceptele de "contabilitate generala" si "contabilitate analitica". Practica tinde astazi sa consacre denumirile (Lassegue, 1998), de "contabilitate financiara" si "contabilitate de gestiune".
Prima inregistreaza schimburile (fluxurile) dintre o intreprindere sau o organizatie si mediul sau economic, exprimate prin situatiile financiare publicate, destinate pietelor financiare. A doua este o "contabilitate interna", nenormalizata, ignorata de PCG 1999, utila pietelor financiare. Prin natura ei, ramane "secreta", asa cum precizeaza Richard (1996), fiind rezervata managerilor. Aceasta contabilitate cerceteaza performanta economica a organizatiei prin intermediul costurilor. Ea observa schimburile dintre intreprindere, clientii si furnizorii acesteia, pentru a pune in evidenta sursele unei mai bune performante economice intr-o economie in care parteneriatele transforma organizatiile clasice.
CAPITOLUL I
CONTABILITATEA MANAGERIALA
1.1.Obiectul contabilitatii de gestiune (CG). Dezvoltarea conceptiei contabilitatii de gestiune
Contabilitatea realizeaza reprezentarea interna si externa a unei intreprinderi. Aceasta reprezentare justifica existenta a doua circuite in sistemul informational al intreprinderii: unul, care reda imaginea intreprinderii in exterior - contabilitatea financiara, considerata ,,fata externa" a intreprinderii si altul care, descrie procesele interne ale intreprinderii, denumit contabilitatea manageriala, considerata ,,fata interna" a intreprinderii.
Contabilitatea de gestiune a aparut in Marea Britanie si SUA la finele secolului XVIII, ca urmare a dezvoltarii industriilor si concurentei. Contabilitatea de gestiune a cunoscut 2 etape de dezvoltare:
- I etapa (interbelica) - cuprinsa intre cele 2 razboaie mondiale. In aceasta perioada nu exista notiunea de ,,contabilitatea manageriala", dar practica notiunea de ,,contabilitatea de productie", care avea un singur obiectiv - calcularea costului de productie.
- II etapa (postbelica) - cuprinde perioada de dupa al 2-lea razboi mondial, si anume in anii 40-50 a aparut notiunea de ,,contabilitatea manageriala", care se deosebeste de ,,contabilitatea de productie" prin faptul ca in afara de calculul costului de productie, ea se mai ocupa si cu begetarea, analiza, controlul, luarea deciziilor etc.
Contabilitatea manageriala, numita si ,,contabilitatea analitica" in Franta sau ,,contabilitatea de gestiune" in Romania are rolul de a servi ca instrument in luarea deciziilor de catre managerii firmei. 
Institutul contabilitatii de gestiune american defineste contabilitatea de gestiune astfel:"Proces de identificare, colectare, analiza, prelucrare, interpretare si transmitere a informatiilor financiare si nefinanciare utilizate de manageri pentru realizarea functiilor de planificare, evaluare si control in cadrul intreprinderii si pentru asigurarea utilizarii corespunzatoare a reurselor acesteia".
Evolutia contabilitatii de gestiune s-a facut in paralel cu metodele de management si acesteia i se cer tot mai multe analize ale datelor financiare , referitoare la:


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Manageriala si Rolul Acesteia in Functiile Manageriale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!