Contabilitatea cheltuielilor și a veniturilor

Extras din referat Cum descarc?

potrivit legii contabilitatii, cheltuielile se urmaresc pe feluri de cheltuieli (dupa natura lor), care se grupeaza in cheltuieli de exploatare, cheltuieli financiare, cheltuieli exceptionale, cheltuieli cu amortizarile si provizioanele, cheltuieli cu impozitul pe profit.
In cadrul cheltuielilor de exploatare se cuprind: Cheltuielile privind consumurile de materii prime, materiale auxiliare, combustibil, ambalaje, piese de schimb, seminte si materiale de plantat, furaje si alte materiale consumabile; uzura obiectelor de inventar; costul de achizitie al materiarelor nestocate, trecute direct asupra cheltuielilor; costul de achizitie alenergiei si apei consumate; costul de achizitie al animalelorsi pasarilor; costul marfurilor vandute; cheltuielile cu lucrarile si serviciile executate de terti (intrtinere si reparatii; chirii; cheltuieli de protocol, reclama si publicitate; trnsportul de bunuri si persoane; deplasarii, posta si taxe de telecomunicatii; servicii bancare si altele), cheltuieli cu impozite, taxe si varsaminte asimilate (impozitul suplimentar pe salarii; impozitul pe cladiri; alte impozite, taxe si varsaminte asimilate asemeni taxelor pt folosirea terenurilor, taxele cu privire la mijloacele de transport etc.); cheltuielile cu personalul (salariile si alte drepturi de personal, asigurarile si protectia sociala, contributia unitatii la asigurarile sociale si pt somaj, cheltuili cu perfectionarea profesionala si alte cheltuieli cu personalulsuportate de unitate); alte cheltuieli din exploatare (pierderi din creante si alte cheltuieli de exploatare). in cadrul ch. financiare se cuprind: pierderi din creante legate de participatii; pierderi din vanzarea titlurilor de plasament; diferente nefavorabile de curs valutar din operatiuni curente si disponubilitati in devize; dobanzi curente aferente imprumuturilor primite; sconturile acordate clientiilor; alte ch. financiare (pierderi din creante de natura financiara). In cadrul ch. exceptionale se cuprind acele ch. care nu sunt legate de actuvitatea normala a unitatii (despagubiri, amenzi, penalitati, lipsuri de inventar, donati0i si subventii acordate, pierderi din debitori diversi etc.). Ch. cu amortizarile si provizioanele se incadreaza dupa natura lor in grupele de ch. de exploatare, financiare si exceptionale, dupa caz. ele cuprind: amortizarile imobilizarilor necorporale si corporale, provizioanele pentru riscuri si ch.; provizioanele privind deprecierea imobilizarilor; provizioanele pentru deprecierea stocurilor si productiei in curs de executie; provizioanele pentru deprecierea creantelor; provizioane pentru deprecierea titlurilor de plasament; amortizarea primelor de rambursare a obligatiilor; provizioanele reglementate.
Potrivit legii contabilitatii, veniturile se urmaresc pe feluri de venituri (dupa natura lor), grupandu-se in venituri de exploatare, venituri financiare, venituri exceptionale, venituri din diminuarea provizioanelor. Veniturile din exploatare ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Cheltuielilor Si A Veniturilor
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!