Consumul de Bunuri si Servicii

Extras din referat Cum descarc?

Cap.1. Consumul de bunuri si servicii
Prin bun este desemnat orice element al realitatii care este apt sa satisfaca o nevoie,indiferent de forma lui de existenta,de natura nevoii satisfacute,de modul cum este procurat de catre consumator.
Consumul se refera la cadrul ce cuprinde satisfacerea societatii in ansamblu, al unitatilor economice si institutiilor precum si al fiecarui individ in parte.El este forta motorice a productiei, semnificand uzura si consum, implicand schimbarea bunurilor sau serviciilor consummate cu bunuri sau servicii nou create.
Abordarea consumului, de pe pozitii stiintifice in contextul mediului general de desfasurare a economiei de piata, impune clarificarea unor raporturi foarte bine conturate, cu implicatii profunde asupra componentelor si anume, in principal, a raportului productie - consum. In scopul situarii in cadrul coordonatelor economiei de piata, productia nu mai reprezinta un scop in sine, consumul constituind un element de declansare si stimulare a productiei, indeplinind un rol important de reglare a productiei, asigurand sensul si intensitatile ritmurilor de desfasurare a productiei.
Consumul reprezinta nivelul la care oamenii isi ating scopurile materiale si spirituale,generate de nevoile individuale si collective. Consumul priveste folosirea efectiva a bunurilor si serviciilo, verifica utilitatea si concordanta cu nevoile, dorintele si interesele oamenilor.
In etapa contemporana, consumul tinde sa devina un fenomen foarte dezvoltat in tarile cu o economie puternica, ce se desfasoara pe coordonatele progresului stiintific si tehnic.
Structura consumului
Criteriul Tipuri de consum
Locul consumului in asigurarea evolutiei societatii -consumul intermediar;
-consumul final.
Tipul produsului implicat in procesul sau de realizare -consum de produse alimentare;
- consum de produse nealimentare;
-consum de energie;
-consum de servicii.
Durata de viata a produselor -consum de bunuri durabile;
-consum de bunuri semidurabile;
-consum de bunuri nedurabile.
Volumul si structura cheltuielior efectuate de populatie in vederea satisfacerii difetitelor trebuinte -consum de bunuri nedurabile;
-consum de servicii;
-consum de bunuri durabile.
Cap.2. Oferta de marfuri si servicii
Marfa reprezinta orice bun economic apt sa satisfaca o trebuinta sociala,reala si disponibila pentru vanzare pe piata,prin tranzactii bilaterale.
Oferta de marfuri este o categorie a pietei, strans legata de cererea de marfuri.
Oferta de marfuri cuprinde toate produsele destinate satisfacerii consumului prin intermediul circulatiei, respectiv, atat bunuri si servicii destinate consumului intermediary sau formarii brute a capitalului fix, cat si de bunuri sau servicii care asigura consumul final al populatiei.
In cadrul ofertei, se disting doua elemente principale:
- fondurile de marfuri aflate in reteaua de distributie in cursul unei perioade spre a fi realizate, asa-zisa oferta reala sau efectiva;
- stocurile de marfuri existente in diferite verigi ale circuitului economic,asa-zisa oferta pasiva.
"Fondul de marfa" reprezinta cantitatea negociata si primita de comert.De aceea,oferta totala este compusa din:
- fondul de marfuri negociat si primit de comert.


Fisiere in arhiva (1):

  • Consumul de Bunuri si Servicii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!