Consideratii privind Analiza Financiara a Performantelor Economice in Societatile Comerciale de Constructii

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Conducerea oricarei intreprinderi, indiferent de formele de proprietate ce-i stau la baza, implica drept componenta esentiala analiza activitatii sale economice cu ajutorul careia se supravegheaza si evalueaza functiunea ei ca sistem - miscarea pe coordonatele eficientei economice si asigurarea performantelor concurentiale. 
Daca se tine seama ca obiectivele activitatii oricarei unitati se circumscriu in functiunile ei, iar asupra lor se exercita atributele conducerii, inseamna ca analiza se constituie intr-un instrument al realizarii tuturor atributelor sau chiar intr-o functie autonoma corespunzatoare.
Drumul pe care il parcurge analiza reprezinta, de fapt, inversul evolutiei reale a fenomenului.
Piata, ca mecanism de reglare a functionarii economiei, are un impact complex si permanent asupra deciziilor libere si autonome ale agentilor economici privind optiunile in alocarea resurselor, dimensiunea alocarii, respectiv investirii, eficienta utilizarii lor in vederea asigurarii marjei concurentiale, a viabilitatii. In acest context, s-a definit ca necesitate si utilitate analiza economico - financiara ca instrument de supraveghere a activitatii si performantelor ei, inclusiv cu luarea in considerare a variabilelor probabile ale pietei.
O asemenea necesitate si utilitate rezulta de fapt din concluziile de-a lungul timpului, ale multor autori, care, in esenta, subliniaza ca prin analiza economico-financiara trebuie sa se capete raspuns la intrebari de maniera urmatoare:
- cum se apreciaza structura utilitatilor si resurselor?
- cum sunt asigurate echilibrele financiare de baza?
- intreprinderea probeaza o eficacitate suficienta in utilizarea resurselor economice si financiare?
Raspunsuri la asemenea intrebari, subordonat scopului si in limitele necesare, cauta sa obtina oricare utilizator al informatiei, fie el intern (structurile functionale si conducerea intreprinderii), fie extern (banci, organe fiscale, parteneri de afaceri). Ele se regasesc in cuprinsul si sistematica presupusa de orice studiu de fezabilitate sau de evaluare economica a intreprinderii. 
Dezvoltarea analizei economico-financiare, mai ales in ultimii 20 de ani, isi are originea in modificarea fundamentala a conceptiei si locului firmei in societate. Indiferent de domeniul sau de activitate, firma este considerata astazi, ca unul dintre actorii esentiali ai devenirii economiei nationale si, in acelasi timp, un camp al initiativei personale si loc al inovarii si promovarii.
In scopul cunoasterii fenomenelor, al deporinderii legaturilor cauzale, apare necesara analiza, ca metoda de cunoastere bazata pe descompunerea fenomenului in partile sale componente, precum si pe stabilirea factorilor care il determina. Analiza apare ca instrument indispensabil in procesul cunoasterii in orice domeniu al activitatii umane, intrucat permite stabilirea structurii fenomenelor, a relatiilor de cauzalitate, a factorilor care le genereaza, alegilor formarii si desfasurarii lor, ceea ce constituie suportul formularii deciziilor privind activitatea in viitor.
Complexitatea studierii relatiilor cauza - efect este amplificata, in conditiile analizei fenomenelor, a relatiilor de cauzalitate, a factorilor care le genereaza, a legilor formarii si desfasurarii lor, ceea ce constituie suportul formularii deciziilor privind sactivitatea in viitor.
Complexitatea studierii relatiilor cauza - efect este amplificata, in conditiilor analizei fenomenelor economice, ca urmare a caracterului deosebit de complex al acestor fenomene. Nu pot fi minimalizate o serie de aspecte din care deriva caracterul complex al analizei cauzale:
- acelasi efect poate fi produs de cauze diferite;
- efecte diferite se pot combina dand o rezultanta a complexului de actiuni sau forte;
- complexitatea si intensitatea cauzei pot determina nu numai intensitatea fenomenului dat, ci si calitatea lui;
- in fenomenul analizat pot aparea insusiri pe care nu le avusese nici un element al fenomenului;
- in realitatea obiectiva insusirile esentiale se amesteca cu cele neesentiale, secundare sau intamplatoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Consideratii privind Analiza Financiara a Performantelor Economice in Societatile Comerciale de Constructii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!