Configurația piețelor financiare în contextul crizei mondiale

Extras din referat Cum descarc?

Criza financiara globala 
Criza, a carei gravitate a aparut in timp, a cistigat noi dimensiuni. Criza ce survenise pe pietele internationale a inceput in scurt timp sa influenteze toate pietele mondiale. Aceasta situatie arata cit sint de legate intre ele pietele mondiale. Astfel, criza depasind dimensiunea unui eveniment local, a ajuns intr-o situatie globala. Tarile influentate de criza au inceput sa adopte masuri, insa, in scurt timp a iesit la iveala stringenta adoptarii de masuri in comun de catre toate tarile globului. 
Situatia inainte de criza 
Inainte de criza pe piete domina o atmosfera optimista. Pietele imobiliare cistigau valoare in ascendenta. Preturile la petrol erau in continua crestere potrivit asteptarilor de oferte ridicate. In luna iulie pretul pe baril de petrol a atins 147 dolari. Preturile produselor alimentare, s-au majorat datorita secetei si cresterii preturilor la petrol si s-a transformat intr-o criza. 
In SUA, datorita sporirii preturilor la imobile, bancile planificau, asigurind credit in acest domeniu sa obtina profituri ridicate. Puteau beneficia de aceste credite inclusiv clientii cu putere mica de plata a creditului. Cei care devenisera proprietar de locuinta cu ajutorul creditului, in urma cresterii valorii imobilului obtineau noi credite aratind garantie valoarea adaugata la imobil. De exemplu daca o casa de 10 mii dolari fusese cumparata numai cu credit, o crestere de 50% la valoarea locuintei ridica la 15 mii valoarea casei, astfel clientul aratind garantie suplimentara de 5 mii dolari, cistiga sansa de a obtine un nou credit. Bancile care au deschis credit fara a astepta rambursarea creditelor obtineau noi surse scotind pe piata obligatiuni aratind garantie valoarea imobilelor ipotecate si deschideau noi credite. Iar aceste obligatiuni cumparate erau vindute sub forma de fond, posesorilor de economii.
Izbucnirea crizei 
In SUA, cind au inceput preturile la imobil sa scada, cei cu putere mica de rambursare au intimpinat greutati in a plati si imobilele a caror plata nu s-a rambursat au fost confiscate de banci. Imobilele confiscate, au fost scoase la vinzare pentru plata in numerar la banci si astfel datorita cresterilor de oferte pe piata, preturile au scazut si mai mult. Scaderea preturilor la imobile, a deschis cale si la pierderea de valoare a obligatiunilor pe baza de imobile. Aceasta situatie, a pus in dificultate institutiile fianciare care cumpara obigatiunile in cauza. In timp ce, nu s-au schimbat responsabilitatile de plata fata de proprietarii deponenti, deoarece bunurile bancilor au pierdut valoare, s-au trait neajunsuri in capital.


Fisiere in arhiva (1):

  • Configuratia Pietelor Financiare in Contextul Crizei Mondiale.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!