Conducerea strategică

Extras din referat Cum descarc?

Kreitner R. abordeaza conducerea strategica ca fiind procesul de asigurare la un nivel competitiv a aderarii organizatiei la mediul aflat in continua schimbare. 
J. Pierce si R. Robinson arata ca conducerea strategica reprezinta setul de decizii si actiuni concretizat in formularea si implementarea de planuri proiectate pentru a realiza obiectivele firmei. 
Corneliu Russu defineste conducerea strategica drept procesul prin care conducerea de varf a organizatiei determina evolutia pe termen lung si performantele acesteia, asigurand formularea riguroasa, aplicarea corespunzatoare si evaluarea continua a strategiei stabilite.In opinia aceluiasi autor, conducerea strategica are urmatoarele componente: scop, misiune, obiective, strategii si politici.
Literatura de specialitate evidentiaza 3 abordari specifice de stabilire si realizare a conducerii strategice: 
abordarea antreprenoriala; 
abordarea adaptiva; 
abordarea planificata. 
Abordarea antreprenoriala - este adecvata firmelor mici si/sau tinere. Ea urmareste expansiunea economica prin valorificarea prompta a oricaror noi posibilitati ale pietei, chiar in conditii de incertitudine si risc. In aceste firme autoritatea si responsabilitatea sunt concentrate in miinile intreprinzatorului. Acesta este persoana care gestioneaza capitalul (propriu sau aflat in proprietatea altor persoane) si care exercita si functia de sef de intreprindere (manager). 
Abordarea adaptiva - este practicata de catre intreprinderile comerciale mari si foarte mari cu evolutia viitoare insuficient definita, cu scopul insuficient clarificat, fara o anticipare a cerintelor pietei. Autoritatea si responsabilitatea sunt dispersate intre membrii conducerii participative. 
Abordarea planificata - este recomandabila pentru firmele comerciale de dimensiuni mijlocii. Ea pune accentul pe evaluarea, cunoasterea si directionarea evolutiei viitoare si pe planificarea stiintifica a activitatii. Autoritatea si responsabilitatea apartine managerului de grup ce elaboreaza o strategie coerenta si unitara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Conducerea Strategica.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!