Concepte ale serviciilor de generație viitoare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In prezent, principalii jucatori in domeniul telecomunicatiilor se confrunta cu provocari similare datorita apasatoarelor raspunderi financiare si a instabilitatii pietei. Noi castiguri provenite din aplicatiile inovative devin din ce in ce mai critice pentru afacere. Un domeniu promitator in cazul serviciilor inovative, profitabile sunt tehnologiile Retelei Generatiei Viitoare (RGV). Studiul Euroscom P1341 a explorat Conceptele Serviciului Generatiei Viitoare, ce poate fi oferita doar de catre RGV sau de catre retele ale Accesului Deschis la Serviciu (ADS), permitand aparitia unor noi castiguri pentru furnizorii de servicii.

Serviciile Generatiei Viitoare vor fi disponibile prin retele wireless (fara fir) (GSM/GPRS, 3G/4G, WiFi etc.) si wireline (fir) (PSTN, ADSL, CATV etc.). Astfel, utilizatorii de la capat vor putea sa acceseze servicii subscrise si personalizate de oriunde, in mod transparent si independent fata de terminal, fata de tehnologia retelei de baza sau punctul de acces. Transparenta retelei de acces imputerniceste aparitia unor aplicatii convergente. Mai mult decat atat, componentele serviciilor deschise vor fi un element major, pus la dispozitia developatorilor de servicii de grad trei ce sunt concentrate asupra modului de aplicare al creativitatii asupra afacerii, fara a le pasa de tehnologiile de conectare la retea. Componentele Serviciilor Generatiei Viitoare faciliteaza creatia si aprovizionarea serviciilor noi si inovative ce sunt, pe cat posibil, independente fata de tehnologiilor retelei.

Revendicarile utilizatorilor

Pe langa revendicarile ce trebuie intrunite, conceptul specific de serviciu va fi acela ce va trebui sa-l atraga pe utilizator. Serviciile Generatiei Viitoare ofera o gama larga de beneficii ce i-ar putea atrage pe utilizatori, incluzand economisiri ale costurilor, creari de castiguri, economisiri ale timpului, este ,,prietenos"cu utilizatorul, proceduri si conexiuni uniformizate pentru a facilita viata de zi cu zi a utilizatorului, si servicii emotionale ce promoveaza sentimentele pozitive ale utilizatorului. Aspectele socio-politice ar trebui luate in calcul de asemenea, mai precis, Serviciile Generatiei Viitoare ar trebui sa se adreseze unor domenii precum: incredere si securitate, arte si umanism, inaintare in varsta si tinerete vesnica, si dezvoltare sustinuta.

Concepte ale serviciilor si scenarii ale utilizatorilor

P1341 a studiat un numar de concepte legate de servicii, ce includ:

- Intalneste-ma permite intalnirea dintre una sau mai multe persoane ce impartasesc interese compatibile, profitand de componentele serviciilor precum Vigilenta Contextului (incluzand Prezenta, Statutul si Localizarea) si profilurile utilizatorilor. Intalneste-ma faciliteaza, de exemplu, intalnirea dintre baieti si fete; intre consumatori si comercianti; sau intre angajatori si angajati.

- Dulce Casa urmareste sa influenteze securitatea si sentimentele de incredere in ceea ce priveste casa unde regasim tehnologii ce faciliteaza schimbul de informatii de la tine de acasa (ex., deschideri de la domiciliu), ca o extensie a serviciilor prin retea incluzand depozitarea datelor personale, casute postale uniformizate, si camere de luat vederi. Parintii, de exemplu, pot iesi in oras la cina, lasandu-si copilul acasa, si sa sune, de la distanta, camere instalate acasa pentru a verifica daca copilul lor este

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Concepte ale Serviciilor de Generatie Viitoare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 493 cuvinte
Nr caractere:
13 153 caractere
Marime:
18.70KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
schimb de infromatii, studii
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Rabontu Cecilia
Sus!