Concepte ale serviciilor de generație viitoare

Extras din referat Cum descarc?

In prezent, principalii jucatori in domeniul telecomunicatiilor se confrunta cu provocari similare datorita apasatoarelor raspunderi financiare si a instabilitatii pietei. Noi castiguri provenite din aplicatiile inovative devin din ce in ce mai critice pentru afacere. Un domeniu promitator in cazul serviciilor inovative, profitabile sunt tehnologiile Retelei Generatiei Viitoare (RGV). Studiul Euroscom P1341 a explorat Conceptele Serviciului Generatiei Viitoare, ce poate fi oferita doar de catre RGV sau de catre retele ale Accesului Deschis la Serviciu (ADS), permitand aparitia unor noi castiguri pentru furnizorii de servicii.
Serviciile Generatiei Viitoare vor fi disponibile prin retele wireless (fara fir) (GSM/GPRS, 3G/4G, WiFi etc.) si wireline (fir) (PSTN, ADSL, CATV etc.). Astfel, utilizatorii de la capat vor putea sa acceseze servicii subscrise si personalizate de oriunde, in mod transparent si independent fata de terminal, fata de tehnologia retelei de baza sau punctul de acces. Transparenta retelei de acces imputerniceste aparitia unor aplicatii convergente. Mai mult decat atat, componentele serviciilor deschise vor fi un element major, pus la dispozitia developatorilor de servicii de grad trei ce sunt concentrate asupra modului de aplicare al creativitatii asupra afacerii, fara a le pasa de tehnologiile de conectare la retea. Componentele Serviciilor Generatiei Viitoare faciliteaza creatia si aprovizionarea serviciilor noi si inovative ce sunt, pe cat posibil, independente fata de tehnologiilor retelei. 
Revendicarile utilizatorilor 
Pe langa revendicarile ce trebuie intrunite, conceptul specific de serviciu va fi acela ce va trebui sa-l atraga pe utilizator. Serviciile Generatiei Viitoare ofera o gama larga de beneficii ce i-ar putea atrage pe utilizatori, incluzand economisiri ale costurilor, creari de castiguri, economisiri ale timpului, este ,,prietenos"cu utilizatorul, proceduri si conexiuni uniformizate pentru a facilita viata de zi cu zi a utilizatorului, si servicii emotionale ce promoveaza sentimentele pozitive ale utilizatorului. Aspectele socio-politice ar trebui luate in calcul de asemenea, mai precis, Serviciile Generatiei Viitoare ar trebui sa se adreseze unor domenii precum: incredere si securitate, arte si umanism, inaintare in varsta si tinerete vesnica, si dezvoltare sustinuta. 
Concepte ale serviciilor si scenarii ale utilizatorilor
P1341 a studiat un numar de concepte legate de servicii, ce includ:
- Intalneste-ma permite intalnirea dintre una sau mai multe persoane ce impartasesc interese compatibile, profitand de componentele serviciilor precum Vigilenta Contextului (incluzand Prezenta, Statutul si Localizarea) si profilurile utilizatorilor. Intalneste-ma faciliteaza, de exemplu, intalnirea dintre baieti si fete; intre consumatori si comercianti; sau intre angajatori si angajati.
- Dulce Casa urmareste sa influenteze securitatea si sentimentele de incredere in ceea ce priveste casa unde regasim tehnologii ce faciliteaza schimbul de informatii de la tine de acasa (ex., deschideri de la domiciliu), ca o extensie a serviciilor prin retea incluzand depozitarea datelor personale, casute postale uniformizate, si camere de luat vederi. Parintii, de exemplu, pot iesi in oras la cina, lasandu-si copilul acasa, si sa sune, de la distanta, camere instalate acasa pentru a verifica daca copilul lor este


Fisiere in arhiva (1):

  • Concepte ale Serviciilor de Generatie Viitoare.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!