Companiile Offshore si Paradisurile Fiscale

Extras din referat Cum descarc?

Offshore reprezinta o companie a carei capacitate de exercitiu este restransa in spatiu. De fapt, termenul ,,offshore" inseamna, la origini, ,,departe de tarm". In practica, o companie off-shore nu poate desfatura activitati comerciale decat in afara granitelor tarii unde a fost inmatriculata. Daca tara in care a fost inregistrata este un paradis fiscal si compania nu actioneaza decat in afara teritoriului fiscal al tirii de rezidenta, firma respectiva fie este scutita de impozit, fie plateste doar o taxa fixa, stabilita de statul respectiv.
Deci, companiile offshore sunt firme care nu desfasoara activitati comerciale in tara in care au fost inregistrate si care, din punct de vedere al actelor comerciale savarsite, sunt considerate ca fiind firme straine deoarece nu realizeaza venituri in tara in care a fost inmatriculata.
Aceste companii offshore se pot infiinta in orice tara din lume, dar nu peste tot se pot obtine si avantaje fiscale.
Paradisuri fiscale sunt acele teritorii care ofera o gama larga de avantaje fiscale companiilor offshore inregistrate pe acest teritoriu. (Termenul original englez ,,tax haven" inseamna refugiu fiscal, paradis fiscal). Paradisurile fiscale reprezinta unitati teritorial-administrative care asigura conditii deosebit de favorabile pentru dezvoltarea capitalului si pentru functionarea companiilor offshore.
Inregistrarea unei companii offshore se face relativ usor, fiind necesara o declaratie prin care clientul se obliga sa nu efectueze activitati ilicite, cum ar fi spalarea de bani. Pe langa aceasta declaratie, solicitantul mai trebuie sa completeze o aplicatie, in care declara scopul, obiectul de activitate, jurisdictia in care doreste sa-si infiinteze compania si cifra de afaceri estimata, cerere la care adauga copii ale actelor de identitate ale tuturor actionarilor. Infiintarea acesteia dureaza de la o saptamana pana la cateva luni, in functie de jurisdictia selectata si de elementele specifice ale noii companii. Costurile de infiintare variaza intre 3.000 si 9.000 de euro, incluzand si costurile de functionare a societatii in primul an. Dupa primul an, proprietarul companiei are de platit taxe de mentenanta care ajung de la circa 2.000 de euro care includ si taxa fiscala, si care nu depasesc de regula 4.500 euro.
Entitatile offshore au doua scopuri care constituie obiectivul principal in managementul oricarei societati comerciale: maximizarea profitului prin orice mijloace legale, si anume diminuarea obligatiilor fiscale in favoarea profitului, profitului investit sau cresterilor de capital, si asigurarea protectiei averii si confidentialitatii.
In paradisurile fiscale, functionarea companiilor este sustinuta de un mecanism legislativ extrem de bine organizat, aceasta insemnand ca, in tara respectiva, legea asigura conditii de impozitare favorabile companiilor offshore. Prin neplata impozitului, compania nu incalca legea, din contra, conform legii este scutita, partial sau total, de plata impozitelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Companiile Offshore si Paradisurile Fiscale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!