Comertul Mondial cu Petrol

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins :
1. Introducerea 3
2. Reserve de petrol 3
3. Cererea mondiala de petrol 4
4. Organizatia tarilor exportatoare de petrol 4
5. Marii actori pe piata petroliera 5
6. Cererea si oferta mondiala de petrol 5
7. Industria petrolului in Romania 6
8. Concluzii 7
9. Bibliografie 8


Extras din referat Cum descarc?

Introducere :
Petrolul este una dintre cele mai importante surse de energii pe plan mondial. A avut si are un rol important in dezvoltarea progresului tehnologic de care beneficiaza omenirea. A ajutat la modul de viata al oamenilor datorita faptului ca toata industria moderna depinde de petrol. O prima mare crestere a lui a fost in anii 70 datorita restrictiilor politice , dar in anii 90 pretul a fost injumatatit. Productia de petrol creste condiserabil incepand cu anii 70 atunci cand au fost extrasi circa 73 de miliarde de tone spre deosebire de anul 1939 atunci cand se extragea in medie 4 miliarde, iar in prezent s-a ajuns la 150 de miliarde de tone. Rezervele de aur negru pot acoperi consumul pentru urmatorii 45 de ani. 
Rezerve de petrol :
Marile detinatoare de rezerve din care este exploatat petrolul sunt : Golful Persic, Golful Mexic, Marea Nordului, Alberta (Canada), laguna Maracaibo si bazinul Orinoco (Venezuela) Sahara, Volga-Ural (Rusia). Astazi rezervele de petrol sunt in peste 80 de tari. 
In anul 2012 cele mai mari rezerve au fost descoperite in Mexic mai exact in Golful Mexic de aproximativ 125 de milioane de barili. Aceasta cantitate ascunde 2900 de metri si este situate la 3 kilometri distanta de granite cu SUA.
Repartitia geografica a rezervelor sigure de petrol anul 2012 :
Tari Rezerve Procentaj
Arabia Saudita 262,6 miliarde de barili 17,85%
Venezuela 211,2 miliarde de barili 14,35%
Canada 175,2 miliarde de barili 11,91%
Iran 137 miliarde de barili 9,31%
Irak 115 miliarde de barili 7,82%
Cererea mondiala de petrol :
In anul 2008 cererea mondiala de petrol a scazut cu aproximativ 4% Acest ritm de scadere a mai fost doar la inceputul anului 1980. In anul 2009 nu exista nici nici un semn de revenire a petrolului. Estimarea impusa implica o relativa calmare a scaderii deoarece declinul este foarte sever. 
In anul 2012 cererea mondiala de petrol avanseaza cu 0,9 % fata de anul 2011, adica la 89,9 de barili pe zi. Preturile in tariel industrializate de titei a scazut, iar acest lucru a dus la diminuarea presiunii asupra pietelor intr-o oarecare masura. Datorita acestui lucru barilul a pierdut cinci dolari pe care i-a castigat in luna martie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comertul Mondial cu Petrol.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!