Comerțul electronic pe Facebook

Extras din referat Cum descarc?

Abstract
Facebook este o retea de socializa pe care de putin timp se practica comertul online. Foarte multe companii sunt interesate de aceasta platforma pentru ca nu necesita foarte multe resusrse financiare. Pentru a-si dezvolta afacerea pe aceasta platforma trebuie sa creeze o pagina dedicata prezentarii firmei. O data creata pagina poate sa o promoveze fie prin trimiterea de invitatii, fie prin plata unui serviciu prin care Facebook-ul face reclama paginii. Exista foarte multi critici care sunt de parere ca aceasta platforma nu face altceva decat sa duca la faliment orice firma prin distrugerea clientelei, dar totusi sunt si optimisti care vad in Facebook un loc ideal de a imbina utilul cu placutul. 
Cuvintele cheie sunt: f-commerce, pagina de Facebook, promovare, 2011, siguranta, prevederi legislative
In ziua de astazi oamenii, dar si companiile sunt foarte atrase de mediul online, fapt care explica expansiunea comertului electronic. Foarte multi cumparatori prefera sa achizitioneze produsele pe care si le doresc direct de pe site-ul magazinului. Acolo vor gasi specificatii detaliate ale produsului si review-uri. Din aceasta cauza foarte multe companii isi extind afacerile in online prin crearea propriilor site-uri. 
Aproximativ 80% dintre cumparatori mai intai cauta informatii despre produse pe Internet si doar circa 50% cumpara produsele din magazine fizice. Acestia prefera sa cumpere produsele in mod traditional datorita faptului ca pot intra in posesia produsului mult mai rapid decat daca l-ar fi comandat online. Totusi sunt multi oameni care comanda produse online fara nici o teama ca ar putea lua pierde banii care le-au fost retrasi de pe card. Numarul acestora este in permanenta crestere.
De ceva timp se poate observa si o ascensiune a retelelor de socializare. Cea mai populara retea de socializare este Facebook-ul. In prima instanta aceasta retea de socializare a fost creata cu scopul de a tine legatura cu persoanele apropiate. Acum, cu ajutorul lui, oamenii comunica cu persoane din intreaga lume, pot crea live-uri, isi pot promova afacerile, si pot achizitiona produse fara a mai fi necesar sa intre pe alte site-uri.
Din momentul in care firmele au inceput sa isi promoveze afacerile pe retelele de socializare a aparut un nou tip de comert online numit f-commerce. Acesta este o terminologie folosita pentru a denumi comertul pe Facebook care presupune ca firmele sa isi dezvolte afacerea pe o retea de socializare.
Tot mai multe firme dupa ce isi realizeaza propriul site de comert electronic, isi creeaza si o pagina de Facebook. Site-ul va fi sincronizat cu pagina de pe reteaua de socializare, astfel incat in momentul in care sunt adaugate produse noi pe site, sau oferte speciale , acestea vor aparea instant si pe peretele paginii. De asemenea pe site-urile firmelor exista si link-uri care te trimit pe pagina lor de Facebook unde poti sa impartasesti experintele placute sau mai putin placute.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comertul electronic pe Facebook.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

- *** - http://digitalintelligencetoday.com/downloads/f-commerce_FAQ.pdf accesat 8.01.2017
- *** - http://mashable.com/2011/07/14/facebook-commerce-guide/#sYjSF2DG7kqs accesat 7.01.2017
- *** - http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_34743/Comertul-pe-Facebook-o-afacere-la-moda-Ce-trebuie-sa-facem-ca-sa-fie-si-legala.html accesat pe 7.01.2017
- *** - http://www.businessinsider.com/facebook-ecommerce-2015-8 (accesat 7.01.2017
- *** - http://www.convinceandconvert.com/social-media-case-studies/three-f-commerce-techniques-that-actually-work/ accesat 8.01.2017
- *** - http://www.webopedia.com/TERM/F/f-commerce.html accesat 7.01.2017
- *** - http://www.zf.ro/business-hi-tech/aproape-50-din-utilizatorii-internetului-din-romania-cauta-informatii-despre-un-produs-in-mediul-online-iar-mai-apoi-il-cumpara-offline-15104063 accesat 7.01.2017
- ***- http://www.iris-worldwide.com/news/is-f-commerce-mark-zuckerburg-s-biggest-failing-to-date/ accesat 8.01.2017
- Amy Porterfield, Phyllis Khare, Andrea Vahl, Facebook Marketing All-in-One for Dummies, 2012
- Encyclopedia of E-commerce Development, Implementation and Management, volumul 1, 2016, United States


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!