Coca-Cola

Extras din referat Cum descarc?

Coca-Cola
Coca-Cola este o bautura racoritoare vanduta in magazine, restaurante, si automate in mai mult de 200 de tari. Acesta este produs de Compania Coca-Cola din Atlanta , Georgia , si este adesea mentionata pur si simplu ca Coca-Cola (o marca comerciala inregistrata a companiei Coca-Cola in Statele Unite din 27 martie 1944). Initial a fost conceput ca un medicament de brevet atunci cand a fost inventat in secolul al 19-lea de catre John Pemberton , Coca-Cola a fost cumparata de omul de afaceri Griggs Candler , a carui introducere pe piata a dus Coca-Cola la dominatia lumii de bauturi racoritoare pe piata de-a lungul secolului 20 . Coca-Cola a fost vanduta la licitatie in intreaga lume.. 
Compania Coca-Cola a introdus alte bauturi cola sub numele de brand Coca-Cola. Cele mai frecvente dintre acestea este Diet Coke , cu altele, inclusiv , fara cofeina, Coca-Cola , Coca-Cola Diet, fara cofeina, Coca-Cola cires , Coca-Cola Zero , Coca-Cola Vanilla , si versiuni speciale cu lamaie, lime sau cafea. 
Istorie 
John Pemberton, inventatorul Coca-Cola 
Vechi german Coca-Cola deschizator sticle 
Considerat a fi primul cupon vreodata, acest bilet pentru un pahar gratuit de Coca-Cola a fost prima distribuit in 1888 pentru a ajuta la promovarea bautura. Pana in 1913, compania a rascumparat 8500000 de bilete. 
Acest anunt Coca-Cola din 1943 este inca afisat in oras mic de Minden , Louisiana. 
Reteta prototipul Coca-Cola a fost formulat la Compania Eagle consumului de droguri si chimica, o farmacie in Columbus , Georgia, de catre John Pemberton , initial ca un vin de coca numit Pemberton de vinuri franceza Coca . El poate sa fi fost inspirat de succesul formidabil de Vin Mariani , un european de vin coca. 
In 1886, atunci cand Atlanta si Fulton County a trecut interzicerea legislatiei, Pemberton a raspuns prin dezvoltarea Coca-Cola, in esenta, o versiune nealcoolice de franceza vinului coca. Primele vanzari au fost la farmacia lui Iacov in Atlanta, Georgia , pe 8 mai 1886. Acesta a fost initial vandut ca un medicament de brevet pentru cinci centi un pahar , care au fost populare in Statele Unite, la timpul cuvenit la convingerea ca apa carbogazoasa a fost buna pentru sanatate. Pemberton a pretins ca Coca-Cola vindeca boli, precum dependenta de morfina, dispepsie , neurastenie , dureri de cap, si impotenta . 
Pana in 1888, cele trei versiuni de Coca-Cola - vandute de trei intreprinderi separate - au fost pe piata. Un parteneriat a fost format pe 14 ianuarie 1888 intre Pemberton si patru oameni de afaceri din Atlanta: JC Mayfield, AO Murphey, CO Mullahy si EH Bloodworth. 
Candler, cu toate acestea, in cele din urma a luat o pozitie mai formala de a fi parte a incorporarii Coca-Cola Company, in judetul Fulton pe 24 martie 1888. Aceasta actiune a inclus Charley Pemberton si Woolfolk Walker, impreuna cu sora acestuia, Margaret Dozier. Cei patru au alcatuit actionarii pentru "Coca-Cola Company".Desi Pemberton a declarat ca numele de "Coca-Cola", a apartinut exclusiv pentru fiul sau Charley. 
Datorita numelui Charley Pemberton a preluat controlului asupra "Coca-Cola", numele a fost factorul de baza care a permis ca el sa participe in calitate de actionar majoritar, in martie 1888. Cu atat mai mult pentru Candler in special, pozitia lui Charley care detine controlul exclusiv asupra "Coca-Cola", numele a continuat sa fie un ghimpe in coasta lui. 
Fiul cel mai vechi Charles Howard Candler a scris o carte in anul 1950 publicata de Universitatea Emory . In aceasta biografie definitiva despre tatal sau, in care Candler afirma: "..., la 14 aprilie 1888, tanarul farmacist [Asa Griggs Candler] a achizitionat un interes de o treime in formula unui elixir de proprietate aproape complet necunoscuta cunoscut sub numele de Coca -Cola ".


Fisiere in arhiva (1):

  • Coca-Cola.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!