Cluburile sportive. Analiză comparativă sector public-sector privat

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Sportul de performanta constituie un factor esential pentru dezvoltarea sportiva pe plan national, indeplinind o importanta functie reprezentativa pentru Romania in competitiile sportive oficiale cu caracter international.
Organele administratiei publice centrale cu atributii in sport si autoritatile administratiei publice locale asigura mijloacele necesare pentru pregatirea sportivilor de performanta, acordarea sprijinului stiintific si medical necesar, precum si incadrarea lor in sistemul de educatie si deplina integrare sociala si profesionala.
Prin sportul de performanta se urmareste valorificarea aptitudinilor individului intr-un sistem organizat de selectie, pregatire si competitie, avand ca scop ameliorarea rezultatelor sportive, realizarea de recorduri si obtinerea victoriei.
Sportivii de performanta sunt persoanele care practica sistematic si organizat sportul si participa in competitii cu scopul de a obtine victoria asupra partenerului, pentru autodepasire sau record. 
Pentru a participa la competitiile sportive oficiale, locale sau nationale, un sportiv de performanta trebuie sa fie legitimat la un club sportiv.
Sportivii de performanta pot fi amatori si profesionisti, conform prevederilor cuprinse in statutele si regulamentele federatiilor sportive nationale si internationale, in conditiile legii. 
Sportivii amatori sunt cei care, pentru practicarea sportului respectiv, nu au relatii contractuale de munca cu cluburile sportive la care sunt legitimati.
Sportivii profesionisti sunt cei care, pentru practicarea sportului respectiv, incheie, in conditiile legii, cu cluburile sportive la care sunt legitimati un contract individual de munca pe durata determinata si care obtin licenta de sportiv profesionist.
Ramurile de sport, precum si conditiile de practicare a sportului profesionist se stabilesc prin hotarare a Guvernului, initiata de Agentia Nationala pentru Sport, la propunerea federatiilor sportive nationale.
Structurile sportive sunt asociatii de drept privat sau institutii de drept public, constituite sau infiintate, dupa caz, in scopul organizarii si administrarii unei activitati sportive si care au drept obiectiv promovarea uneia sau mai multor discipline sportive, practicarea acestora de catre membrii lor si participarea la activitatile si competitiile sportive.
In functie de scopuri si conditiile stabilite de lege pot functiona cluburi sportive, persoane juridice de drept public organizate in subordinea organelor administratiei publice centrale sau locale.
In conformitate cu prevederile Legii 69/2000 a educatiei fizice si sportului, cluburile sportive sunt structuri sportive cu personalitate juridica, constituite in conditiile legii.
Cluburile sportive de drept public sunt persoane juridice, infiintate ca institutii publice in subordinea organelor administratiei de stat si au drept obiect de activitate performanta, selectia, pregatirea si participarea la competitii interne si internationale.
Cadrul legal care reglementeaza cluburile sportive
1. Legea nr. 69/2000 a educatiei fizice si sportului, cu modificarile si completarile ulterioare
2. Hotararea Guvernului nr. 884/2001 pentru aprobarea regulamentului de punere in aplicare a dispozitiilor Legii educatiei fizice si sportului nr. 69/2000
3. Hotararea Guvernului nr. 1447/2007 pentru aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportiva
4. Hotararea Consiliului Local nr. 314/2003 privind aprobarea infiintarii Clubului Sportiv Municipal Oradea 
5. Hotararea Consiliului Local nr. 632/2003 pentru completarea Hotararii Consiliului Local nr. 314/2003 privind Regulamentul de Organizare si Functionare a CSM Oradea
6. HCL 840/2004 privind modificarea componentei Comitetului director al CSM Oradea
7. HCL 678/2005 privind unele masuri pentru incheierea contractelor de prestari servicii la CSM Oradea
8. HCL 806/2005 privind completarea Regulamentului de Organizare si Functionare a CSM Oradea
9.
HCL 968/2008 privind modificarea si completarea HCL 314/2003 privind aprobarea infiintarii CSM Oradea
10.
HCL 969/2008 privind desemnarea membrilor si presedintelui comitetului director al institutiei publice de interes public local CSM Oradea
Clasificarea cluburilor sportive
Dupa ramurile sportive practicate, se disting doua tipuri de cluburi sportive, si anume:
- monosportive - cluburi in cadrul carora se practica o singura ramura sportiva
- polisportive - cluburi in cadrul carora se practica doua sau mai multe ramuri sportive
Dupa forma de proprietate, cluburile sportive pot fi: 
a) persoane juridice de drept privat, structuri fara scop lucrativ sau societati comerciale sportive pe actiuni; 
b) persoane juridice de drept public.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cluburile Sportive. Analiza Comparativa Sector Public-Sector Privat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!