China, o Economie de Piata Socialista

Extras din referat Cum descarc?

Pentru a putea intelege ceea ce se petrece in economia chineza si pentru a incropi o explicatie a progresului fulminant pe care aceasta tara il gestioneaza intr-un mod exemplar este necesara o analiza in ansamblu a societatii chinezesti. Este la ora actuala un hibrid ce pune in aceeasi oala doctrina socialista marxista cu economia de piata capitalista. Un experiment care, analizand datele ultimilor douazeci de ani, arata faptul ca propaganda politica nu are tangente semnificative cu pragmatismul relatiilor economice la nivel mondial. Totodata vom vedea ca acest model este valabil doar in cadrul civilizatiei milenare a Chinei. Nu in ultimul rand, trebuie luate in considerare si riscurile pe care le implica dezvoltarea statului chinez, atat in plan intern cat si international, in relatiile cu S.U.A, Japonia, Germania si alti actori importanti pe scena relatiilor economice la nivel global.
Industria hi-tech, locomotiva dezvoltarii pe termen lung
China a creat un sistem inovator prin care combina traditia comunista cu nevoile sale economice actuale. Astfel, in partea de sud a tarii au demarat un plan prin care piata s-a liberalizat, fiind deschisa pentru investitiile straine, partea nordica ramanand protejata in cazul in care experimentul ar esua. Iata insa ca rezultatele sunt dintre cele mai fericite, China devenind un loc propice pentru investitorii straini ce fac de ani buni infuzie de capital masiv. China reprezinta un pilon atat pentru investitori, ce obtin profituri substantiale si isi pot demara afacerile pe o piata intr-o continua crestere, cat si pentru tarile din regiune ce gasesc in republica un factor de stabilitate economica in zona, dar cel mai important, China reprezinta o forta la nivel mondial. 
Prin deschiderea catre occident China are foarte mult de castigat, incepand cu tehnologia de ultima genereatie, aceasta la randul ei fiind generatoare de prosperitate. Un simplu exemplu ne demonstreaza pragmatismul acestora in economie: concesionand terenuri pe 99 ani sunt atrasi foarte multi investitori ce au siguranta afacerii lor. Acestia construiesc fabrici cu un inalt grad de tehnologizare care, la un moment dat, dupa ce si-au amortizat cheltuiala, dar au obtinut si un profit, raman Chinei, acestia deplasandu-se spre alte piete.
Un alt avantaj al privatizarilor este si crearea de locuri de munca, China acordand o atentie sporita protectiei sociale. Acest lucru este posibil datorita caracteristicilor umane ale chinezilor si al respectului pentru munca. Chinezul obisnuit nu are pretentiile unui european, de exemplu, care nu intelege ca si munca simpla, ca invartitul unui surub, reprezinta o activitate ce necesita toata atentia si competenta.


Fisiere in arhiva (1):

  • China, o Economie de Piata Socialista.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!