China - Economie Mondiala

Extras din referat Cum descarc?

China- tara din estul Asiei, a treia tara ca suprafata (dupa Rusia si Canada) si cu cea mai mare populatie dintre toate statele lumii.
China este o tara straveche cu o cultura si o civilizatie milenara. Din cele mai vechi timpuri, chinezii au cunoscut prelucrarea bronzului, irigatiile si felul cum se produce matasea. 
De asemenea au inventat busola, praful de pusca si hartia. Dintre marile constructii se pastreaza si astazi Marele Zid Chinezesc, cu o lungime de 5000 km
China este o tara cu o economie in plin proces de dezvoltare si modernizare.Folosind marile resurse de carbuni superiori , China si-a dezvoltat o puternica baza energetica. 
Desi rezervele de petrol sunt modeste , China trebuie sa extraga din propriile resurse cantitati importante de petrol (locul 7 pe glob) pentru a sustine dezvoltarea economica a tarii.
Este a treia producatoare de energie electrica , predominant in termocentrale pe baza de carbuni. 
Republica Populara Chineza este al doilea mare exportator mondial, livrand in anul 2008 bunuri in valoare de 1.430 miliarde dolari.


Fisiere in arhiva (1):

  • China - Economie Mondiala.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!