Ce este calitatea

Extras din referat Cum descarc?

Un sistem de management al calitatii este un set de politici, procese si proceduri necesare pentru planificarea si livrarea (productie / dezvoltare / servicii) in zona de afaceri de baza a unei organizatii de orice fel si dimensiune. cerinte care determina implementarea si intretinerea unui sistem de management al calitatii pentru o companie. Mai presus de toate, ISO 9001 este un instrument de management pentru imbunatatirea satisfactiei clientilor si pentru a ajuta organizatiile sa fie mai eficiente. In acelasi timp, o caracteristica importanta a industriei alimentare este aceea ca, pentru a face fata nevoilor pietei, precum si cerintelor legale , trebuie sa satisfaca atat criteriile de siguranta, cat si de calitate pentru produsele sale. Calitatea alimentelor este unul dintre cele mai complexe concepte deoarece poate fi evaluata numai in raport cu siguranta alimentelor. Un aliment trebuie sa indeplineasca cerintele legislative, tehnologice si de igiena, precum si cerintele de transport si manipulare si sa satisfaca utilizarea intentionata a acestuia. Producatorii de alimente trebuie sa selecteze si sa implementeze un management al calitatii eficient si in cadrul acestui sistem trebuie sa utilizeze principii si instrumente de calitate. Scopul acestei carti electronice este de a ajuta producatorii de alimente, distribuitorii, vanzatorii si autoritatile de reglementare, de diferite medii si experiente, in identificarea informatiilor despre sistemele de management al calitatii si modul in care aceste SGC si, in special, ISO 9001, ar putea imbunatati orientarea catre client a companiei si performanta sa generala. Scopul principal al acestei carti electronice este de a creste nivelul de constientizare al ambelor industrii managementul superior si Academia pentru semnificatia standardului ca instrument de afaceri, precum si pentru a-si spori cunostintele cu privire la ISO 9001
Sectorul agroalimentar are o importanta majora in multe economii din intreaga lume. In multe tari, industria alimentara si a bauturilor este un sector industrial important. Mancarea este o componenta serioasa a activitatilor cotidiene ale tuturor si este recunoscuta contributia alimentelor sigure la o viata sanatoasa. Din acest motiv, siguranta alimentara si protectia sanatatii consumatorilor finali sunt o preocupare din ce in ce mai mare nu numai pentru consumatori, ci si pentru guverne, asociatii profesionale si toate organizatiile implicate in lantul alimentar de la productia primara la comerciantii cu amanuntul si alte intreprinderi alimentare care pun produse alimentare produse la dispozitia populatiei. Siguranta alimentara este utilizata ca disciplina stiintifica care descrie manipularea, prepararea si depozitarea alimentelor in moduri care previn bolile transmise de alimente. Aceasta include o serie de rutine care ar trebui urmate pentru a evita pericolele potentiale. Consideratiile privind siguranta alimentara includ, printre altele, originile alimentelor, practicile legate de etichetarea alimentelor, igiena alimentelor, aditivii alimentari, controlul pericolelor si bunele practici de fabricatie. Prevenirea tipurilor multiple de pericole cu origini foarte distincte necesita o abordare cuprinzatoare si integrata a sigurantei alimentare pentru a aborda riscurile pentru siguranta alimentelor in fiecare zi a lanturilor alimentare mai complexe si globalizate. Toti actorii dintr-un lant alimentar au responsabilitatea de a asigura siguranta produselor alimentare in etapele de interventie, indiferent de natura activitatilor pe care le desfasoara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ce este calitatea.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. https://www.researchgate.net/publication/342182999_Quality_Management_Systems_ISO_90012015 
2. https://www.tuv-austria.ro/certificari/certificare-iso-9001-sisteme-managementul-calitatii/ 
3. ISO 9001:2008 -  Sisteme de management al
calitatii. Cerinte


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!