Caiet de Practica - Societatea Comerciala SC Schaeffler Romania SRL

Extras din referat Cum descarc?

Planul calendaristic de desfasurare a practicii:
Societatea comerciala : S.C. Schaeffler Romania S.R.L
- Durata practicii : 160 ore
- Inceputa in : 01.09.2011
- Terminata in: 30.09.2011
Infiintata in 2002, Schaeffler Romania, ca marimea a doua locatie de productie din cele 80 ale Grupului Schaeffler, produce componente de tehnica liniara pentru industria de masini-unelte, componente pentru industria de autovehicule si rulmenti de mari dimensiuni pentru diferite aplicatii industriale, printre care industria de energie eoliana ocupa un important loc.
Inregistrata initial sub numele de INA Schaeffler Brasov S.R.L. ca filiala a Grupului Schaeffler, intreprinderea a fost redenumita in anul 2006 primind numele de Schaeffler Romania S.R.L.
01 septembrie 2011 
Prima zi a activitatii de practica a inceput printr-un seminar de bun venit unde tuturor practicantilor, ni s-a facut o prezentare a companiei S.C Schaeffler Romania S.R.L. Ni s-a prezentat domeniul de activitate al companiei, segmentele fabricii, si ni s-a facut un tur al fabricii.
02 septembrie 2011
In a doua zi de practica responsabilul cu securitatea in munca mi-a facut protectia muncii si instructajul in cazul situtilor de urgenta. In aceasta zi mi s-a prezentat de asemenea politica de mediu a societatii( cei de la Schaeffler doresc sa evite prin anticipare efectele daunatoare asupra mediului. Economisesc materiile prime si energia). 
05 septembrie 2011 
A treia zi de practica a inceput printr-o prezentare a Departamentului Financiar din cadrul societatii Schaeffler Romania, departament care este compus din Contabilitate si Controlling. Prezentarea departamentului, a locatiei, a continuat cu prezentarea personalului pe echipe si subdepartamente, apoi a urmat repartizarea pentru inceput la subdepartamentul Clienti. 
In continuare pentru facturile de marfa am verificat si arhivat documentele de livrare in functie de destinatia clientului: intern sau extern. La clientii interni factura trebuie sa fie insotita intodeauna de avizul de insotire a marfii. 
Clientii externi se impart in 2 categorii: intracomunitari si extracomunitari. La clientii intracomunitari factura trebuie insotita intodeauna de avizul de insotire a marfii, si de CMR( scrisoare de transport international). La clientii extracomunitari factura trebuie sa fie insotita pe langa CMR si aviz de DVE( declaratie vamala de export).
06 septembrie 2011 
Am verificat daca facturile din luna august 2011 existente in jurnalul de vanzari exista si fizic in dosare.
Am verificat si arhivat documentele de livrare in functie de destinatia clientului: intern sau extern.
07 septembrie 2011
Am imperecheat CMR-uri: atasat facturii de transport pentru marfurile livrate avem CMR-ul( care initial pleaca de la furnizor catre client cu stampila furnizorului si a transportatorului) si care acum are si cea de-a treia stampila( a clientului) ca dovada a primirii marfii.
08 septembrie 2011
Am verificat si arhivat documentele de livrare in functie de destinatia clientului: intern sau extern.
Am arhivat documente contabile( state de plata, facturi etc) din anul 2009. Fiecare factura trebuie sa fie insotita de diferite documente financiar contabile cum ar fi nota de intrare receptie, bon de consum, chitanta etc., in funtie de tipul fiecarei facturi. Facturile sunt grupate pe categorii cum ar fi: furnizori interni/externi,marfuri,servicii, importuri, clienti etc. Arhivarea documentelor se face pe categorii si pe ani.cum ar fi: " Furnizori interni 2009". Inregistrarea facturilor se face in excel unde am construit un tabel in care am scris categoria din care face parte factura, tipul de factura, data la care a fost emisa si numarul de pagini. In cazul in care unei facturi ii lipsea un document specific acesteia intram in SAP cu comanda fb08 unde scriam numarul de SAP care se gaseste pe fiecare factura iar acolo gaseam tot ceea ce este legat de factura, printam documentul care imi trebuia(ex:comenzi) si atasam facturii. Documentele se grupeaza in dosare care apoi sunt puse in cutii. Pe cutie se pune o eticheta cu numarul de pagini din fiecare dosar,luna si data la care au fost emise facturile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de Practica - Societatea Comerciala SC Schaeffler Romania SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!