Bursa din SUA

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere
Inceputurile pietei de capital
Bursa din SUA
1.American Stock Exchange(Amex), aparitia ETF-urilor
2.Boston Options Echange(Box), Electronic Price Improvement
3. CBOE ( Chicago Board Options Exchange), prima bursa de optiuni
4.Chicago Board of Trade(CBOT), fondatoarea tranzactionarii cu contracte futures
5. Chicago Mercantile Exchange (CME), casa contractelor pentru perechile valutare
6.International Securities Exchange(ISE), o revolutie elctronica
7. NASDAQ, pionier al tranzactionarii electronice
New York Stock Exchange (NYSE) 
1.Nucleul financiar din lume
2.Originea NYSE
3.Organizarea
3.1 Membrii NYSE
4.Admiterea la Cota NYSE
5.De ce piata de licitatie face unica NYSE? 
Concluzie 
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Piata de capital asigura cunoasterea sectoarelor competitive din economie, precum si parerea investitorilor cu privire la evolutia actuala si viitoare a societatilor emitente. Ea asigura finantarea pe perioade relativ lungi de timp a sectoarelor active din economie pe seama capitalului banesc disponibil in economie.
Piata de capital constituie locul in care se colecteaza si se mobilizeaza catre utilizatori veniturile economisite de la posesorii de fonduri banesti prin intermediul valorilor mobiliare.
Ea reprezinta o piata a tranzactiilor pe termen mediu si lung in care activele suport sunt reprezentate de actiuni, obligatiuni, titluri de renta, bonuri de tezaur, instrumente derivate, instrumente sintetice. 
Bursa de valori este cea mai importanta institutie a pietei de capital, care concentreaza in acelasi spatiu geografic si economic cererea si oferta de valori mobiliare, negociate deschis, liber si permanent, pe baza unor regulamente cunoscute.
Principalele si cele mai importante burse de valori la nivel mondial sunt reprezentate de NYSE, bursa americana, si Tokyo Stock Exchange, bursa centrala din Japonia. 
Inceputurile pietei de capital in SUA
Inceputurile tranzactionarii actiunilor este datat in 1792 numit Buttonwood Agreement de pe 68 Wall Street cand 24 de asa zisi brokeri, in schimbul unui comision (25% pe tranzactie) vindeau si cumparau actiuni pentru publicul doritor. Atunci s-au semnat inceputurile bursei NYSE (New York Stock Exchange). Ulterior locul din strada s-a mutat in cafeneaua alaturata, tot la nr. 68. Peste 20 de ani deja NYSE era un nume pentru America.
Investitorii care nu au tranzactionat la NYSE ci la coltul strazii au infiintat ulterior AMEX (American Stock Exchange).
A treia piata, cea electronica, a fost creata in 1971 si se numea NASDAQ (National Association of Securities Dealears Automated Quotation System ), mai mult pentru companii tehnologice. Blue-chips sunt cele mai cunoscute si mai mari companii din tara. In SUA sunt peste 500 actiuni tranzactionate si alte 5000 firme mai mici. 
Bursa din SUA
1.American Stock Exchange(Amex), aparitia ETF-urilor
Cu mult inainte de a fi numita American Stock Exchange, AMEX era cunoscuta sub numele de Bursa de la Curba (,,Curb Market") deoarece tranzactionarea era efectuata la curba pe Strada Broad, chiar langa bine cunoscuta New York Stock Exchange.
AMEX s-a lansat odata cu goana dupa aur din California in 1849, listand actiuni emise de companiile miniere infloritoare, care insa erau prea tinere pentru a merita o listare pe NYSE. Din cand in cand, Curba atragea mari castigatori, precum Standard Oil. In 1921, Curba s-a mutat in interior intr-o cladire din Trinity Place si si-a schimbat numele in American Stock Exchange in 1953.
NASD a cumparat AMEX in 1998, dar a transferat controlul inapoi catre The Amex Membership in data de 3 ianuarie 2005, pavand drumul pentru alegerea unui nou Consiliu de Guvernatori.
AMEX este una dintre cele 6 burse din SUA care tranzactioneaza optiuni pe actiuni, dar este cel mai bine cunoscuta pentru rolul de pionier pe care l-a avut in tranzactionarea ETF-urilor, care a inceput in 1993 cu un ETF bazat pe indicele S&P cunoscut sub numele de Spiders. Astazi, AMEX listeaza 144 de ETF-uri. AMEX este o bursa specializata, bazata pe licitatia din ringul bursier, insa partea de tranzactionare electronica se dezvolta rapid:
o Bursa a raportat ca aproape 75% din tranzactionarea de actiuni se efectueaza electronic. BARS (Booth Automated Routing System) ajuta la administrarea fluxului de ordine si directioneaza ordinele direct catre brokerii din ringul bursier.
In ianuarie, presedintele AMEX si CEO, Salvatore Sodano a anuntat ca se retrage. Acest eveniment poate reprezenta inceputul unei noi ere pentru AMEX, prin automatizarea suplimentara a unora dintre produsele oferite, in special ETF-urile - preferate printre traderii de arbitraj.
2.Boston Options Echange(Box), Electronic Price Improvement
Boston Options Exchange (BOX), infiintata de Boston Stock Exchange, Montreal Exchange si Interactive Brokers Group, a fost inaugurata in februarie 2004 si a devenit a 6-a bursa pentru optiuni din SUA. BOX a atras de atunci noi investitori: Credit Suisse First Boston, JP Morgan, Salomon Smith Barney, UBS Warburg si, cel mai recent, Cita del Investment.
BOX a introdus o caracteristica unica: perioada de imbunatatire a pretului sau PIP, o licitatie de 3 secunde care permite brokerilor sa imbunatateasca pretul ordinelor lor cu cel putin un penny peste cel mai bun pret bid/ask. Aceasta a constituit o dezvoltare importanta in tranzactionarea obligatiunilor, ale caror preturi se modifica in diviziuni de 10 si 5 centi USD. Desi controversata la inceput, PIP a determinat ISE sa propuna o facilitate similara de imbunatatire a pretului.
O alta caracteristica cheie a BOX este aceea ca nu are un sistem specializat sau o bariera de intrare. In schimb, pentru ordine concureaza o multitudine de formatori de piata. BOX, care nu ofera o remunerare pentru fluxul de ordine, a acumulat o cota de piata de 5% din piata de optiuni pe actiuni din SUA.
Sistemul competitiv de formatori de piata a ajutat tanara bursa sa obtina o cota de piata substantiala din optiunile proaspat lansate si multiplu listate pe ,,Spinders", ETF-ul care urmareste indicele S&P 500.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bursa din SUA.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. http://biblioteca.regielive.ro/proiecte/finante/piata-de-capital-din-sua-si-din-japonia-158972.html
2. http://ghid.agf.ro/2-capitolul-ii-scoala-generala-bursiera/2-2-legislatie-norme-regulamente-piata-de-capital/2-2-2-piata-de-capital/
3. http://www.capital.ro/in-2010-va-aparea-primul-fond-de-investitii-tranzactionabil-pe-bursa-128120.html 
4. http://www.kmarket.ro/documentare/arhiva/nyse.html
5. http://comerzan.info/investitii-si-capital/bursa-din-new-york-nyse-practica-internationala/
6. http://ro.scribd.com/doc/110859175/Bursa-de-Valori-Referat
7. http://prezi.com/dqujvppbcppl/bursele-de-valori-din-sua/
8. https://www.instaforex.com/ro/clocks.php
9. http://bulbrokers.com/ro/training/kapitalov-pazar/vvedenie/
10. http://en.wikipedia.org/wiki/Open_outcry 
11. http://ro.wikipedia.org/wiki/Dow_Jones_Industrial_Average
12. http://ro.wikipedia.org/wiki/S%26P_500
13. http://bulbrokers.com/ro/training/kapitalov-pazar/nyse/ ,


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!