Bursa de Valori din Londra - London Stock Exchange

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Bursa de valori este o institutie publica cu personalitate juridica ce asigura conditii pentru efectuarea tranzactiilor de valori mobiliare (actiuni, obligatiuni, warante, optiuni, contracte futures). Bursa asigura intalnirea dintre cei ce au nevoie sa fie finantati si cei ce au capacitatea de a finanta sau au disponibilitati banesti. Atat cererea cat si oferta de capitaluri nu se exprima direct la bursa de catre purtatorii lor, ci de catre intermediari -  agenti de bursa sau societati bursiere, in exclusivitate. In fapt este o piata secundara. 
Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange), indiscutabil cea mai veche din lume, grupeaza in prezent diverse piete pentru listarea diferitelor titluri: cea principala, unde se tranzactioneaza cele mai importante actiuni din Marea Britanie precum si din lume, Alternative Investment Market, destinata pentru companiile tinere, aflate in faza de crestere si techMark, o noua piata pe care pot fi listate actiuni ale companiilor care activeaza in domeniul tehnologiilor de varf. 
Prima societate pe actiuni a lumii a fost infiintata la Londra in 1553 (Compania Muscovy), astfel raspandirea acestui tip de companii a fost inevitabila. Acest eveniment a determinat aparitia unor specialisti in tranzactionarea titlurilor emise de aceasta categoriece societati. Astfel in anul 1760, o grupare formata din 150 de brokeri au fondat un club intr-o cafenea, unde se intalneau pentru a tranzactiona titlurile de valoare, urmand ca in 1773 membrii clubului sa schimbe denumirea acestuia din "Jonathan Coffee House" in "Bursa de valori" (Stock Exchange). 
Bursa de la Londra trece, in anul 1986, de la stadiul de asociere la nivelul de companie privata cu raspundere limitata, schimbandu-se totodata si procesul de tranzactionare, de la speculatiile facute in incinta Bursei, la tranzactionarea prin intermediul calculatorului si telefonului din camere de tranzactionare separate. Actionari ai bursei erau membrii sai - firme de broker - dealers, fiecare dintre care avea un singur vot numarul acestora fiind de 410. Bancile nu pot fi membri ai bursei, insa prin intermediul companiilor - fiice pot deveni membri.
Dupa fenomenul ,,Big Bang,, de pe piata de capital al Marii Britanii s-au produs urmatoarele modificari:
-  Eliminarea comisioanelor fixe
-  S-a anulat delimitarea membrilor bursei, atit brokers cit si jobbers puteau efectua atit operatiuni pe cont propriu cit si in numele clientilor
-  Trecerea la un sistem electronic de tranzactionare
-  Trecerea dreptului de vot de la persoanele fizicee la cele juridice.
Aceste modificari i-au permis Bursei de Valori de la Londra sa-si recapete fostele pozitii Membrii Bursei de Valori de la Londra
- Firmele de broker-dealers reprezinta cea mai numeroasa grupa. Principala lor functie consta in executarea ordinelor de vanzare-cumparare a clientilor, insa pot executa si operatiuni pe cont propriu. Unele firme apar fie in calitate de broker,fie in calitate de dealer.
- Market-markers-membrii bursei care stabilesc cursul unor anumite titluri pe parcursul zilei. Ei ocupa rolul principal.
- Inter dealer brokers sunt niste intermediari intre market-markers.
- Brokeri monetari (stock exchange money brokers)- membrii bursei, care au dreptul de a imprumuta mijloace financiare si titluri altor membri ai bursei.


Fisiere in arhiva (2):

  • Bursa de Valori din Londra - London Stock Exchange.docx
  • Bursa de Valori din Londra - London Stock Exchange.pptx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. https://prezi.com/eiwwy1qubpmz/bursa-de-valori-din-londra/ 
2. http://en.wikipedia.org/wiki/FTSE_All-Share_Index 
3. http://www.reuters.com/ 
4. http://www.londonstockexchange.com/statistics/ 
5. https://www.nyse.com/index 
6. Sistemul bursier international / Victor Stoica, Ion Corbu, Ioana Murariu - Bucuresti: Editura Fundatiei Romania de Maine, 2006


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!