Bunurile de Consum

Cuprins referat Cum descarc?

1. Nominalizarea si definirea marfurilor 1
2. Sortimentul de marfuri clasificat dupa criterii merceologice si principalele particularitati ale subgrupelor 1
3. Criterii de calitate standardizate sau urmate prin actele administrative 2
4. Ambalarea si etichetarea laptelui de consum 7
5. Termene de valabilitate si conditiile de pastrare in unitatile comerciale 8
6. Bibliografie 9


Extras din referat Cum descarc?

Grupa de marfuri analizata este produsele de origine animala, din care fac parte urmatoarele subgrupe: ouale proaspete si conservate, laptele si produsele lactate, carnea si produsele rezultate din prelucrarea carnii, pestele si produsele din peste.
Vom analiza produsul ,,laptele de consum" care face parte din subgrupa ,,laptele si produse lactate". 
Laptele este un lichid biologic in care grasimile sunt repartizate in microglobule, intr-o solutie apoasa de proteine, glucide si alte substante. 
Din aceasta grupa mai fac parte si branzeturile, care reprezinta de fapt produsele rezultate in urma prelucrarii laptelui. 

2. Sortimentul de marfuri clasificat dupa criterii merceologice si principalele particularitati ale subgrupelor

Laptele de consum este un produs de origine animala si face parte din subgrupa ,,lapte si produsele din lapte". Alaturi de lapte, in aceasta grupa mai putem incadra branzeturile care reprezinta cea mai importanta forma de valorificare a laptelui. 
Este de precizat faptul ca fabricarea branzeturilor reprezinta una din cele mai importante forme de prelucrare si valorificare a laptelui. 
Prin laptele de consum, in general se intelege laptele de vaca, laptele de bivolita, capra, oaie, preluand denumirea speciei. 

3. Criterii de calitate standardizate sau urmate prin actele administrative 

Calitatea laptelui este stabilita prin: 

A. Caracteristicile organoleptice ale acestuia si anume: 

- aspectul: se urmareste prin trecerea laptelui dintr-un vas intr-altul; laptele normalizat trebuie sa se prezinte sub forma unui lichid omogen fara impuritati vizibile si fara sediment.
- culoarea: se examineaza intr-un cilindru de sticla incolora la lumina zilei; laptele are culoarea alba, cu nuanta usor galbuie, uniforma in toata masa; laptele smantanit are culoarea alba cu nuanta usor albastruie. 
- consistenta: se observa scurgerea laptelui; un produs de calitate este fluid si nu formeaza la curgere un suvoi gros continuu. 
- mirosul si gustul: gustul se apreciaza la temperatura camerei, iar mirosul se stabileste asupra unei probe de lapte incalzit la 50...60?C; un lapte normal prezinta un miros si gust placut, dulceag, caracteristic laptelui, fara gust si miros strain; laptele pasteurizat prezinta uneori un usor gust de fiert. 

B. Compozitia chimica 

Din punct de vedere al compozitiei, laptele este un amestec in proportii bine definite de apa, lipide, lactoza, protide, substante minerale, vitamine si alte componente.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bunurile de Consum.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!