Bucovina

Extras din referat Cum descarc?

geografica - Unitati agroturistice:
Bucovina
Asezare. Altitudine. Relief 
In partea de nord a Romaniei, in nord vestul zonei turistice Moldova, pe malul drept al raului Suceava; zona se dezvolta ca un important nod comercial, la intersectia unor importante drumuri comerciale ce legau centrul Europei de Asia Mica. 
Cea mai mare parte a Bucovinei este ocupata de munti si dealuri cu foarte multa vegetatie. Altitudinile sunt mai importante in partea vestica a zonei (ce corespunde spatiului montan al Carpatilor Orientali): Muntii Rarau - 1653m, Muntii Giumalau, 1857m, culmile domoale ale Obcinelor Bucovinei, coborand in trepte pana la 300- 400m in partea de est; Muntii Calimani (in sud-vestul zonei) reprezinta cel mai inalt complex vulcanic din Carpatii Romanesti (varful Pietrosu Calimanilor 2102 m) si totodata cei mai tineri munti din tara. Aici s-a infiintat o rezervatie complexa cu scopul ocrotirii faunei si florei (numeroase specii rare: floarea de colt, zimbrul, cocosul de munte, rasul, cerbul carpatin, etc.) 
Bucovina se suprapune in totalitate judetului Suceava, limita istorica, intre Imperiul Austro- ungar si Moldova fiind valea Sucevei. 
Clima 
Conditiile climatice sunt favorabile practicarii turismului in tot timpul anului; zapezile abundente ce cad iarna in spatiul montan sunt favorabile practicarii sporturilor de iarna, plimbarilor cu sania trasa de cai. Daca va hotarati sa vizitati zona turistica Bucovina in perioada verii, va sfatuim sa va puneti in bagaje si un pulover mai gros, in special in zona montana verile fiind mai racoroase. 
Populatie 
o 710.000 loc la o suprafata de 8553km2 (3,6% din suprafata Romaniei), fiind din acest punct de vedere, al doilea judet al tarii (ca marime), dupa Timis.
Populatia majoritara este alcatuita din romani, alaturi de acestia intalnindu-se si poloni, ucraineni, lipoveni, nemti, evrei, etc, ca rezultat al colonizarilor facute de Imperiul Austro-Ungar. 
Principalele localitati 
Suceava - resedinta judetului Suceava, important centru turistic al Romaniei in special prin vechile monumente ce amintesc de glorioasa cetate de scaun a Moldovei. Suceava este atestata documentar pentru prima data in 1388 ca si capitala a Moldovei. 
Vatra Dornei - statiune turistica si balneoclimaterica situata la 112 km de Suceava si 42 km de Campulung Moldovenesc la o altitudine de 800m, intr-o frumoasa depresiune vulcanica. 
Asezare veche - legenda spune ca numele i l-a dat Dragos Voda in amintirea unei frumoase pastorite intalnite pe aceste meleaguri - Vatra Dornei este mentionata documentar la finele secolului al XVI-lea si ca stabiliment balnear in anul 1845. Statiunea este un punct de plecare in excursii in muntii Calimani, Pietrosu Bistritei, Giumalau. 
Campulung Moldovenesc - statiune climatica, situata la 69 km sud -vest de Suceava, la o altitudine de 630 m cu un bioclimat bogat in ozon; punct de plecare in excursii in masivul Rarau. 
Atractii locale 
Atractii cultural istorice
Cu siguranta, intre atractiile turistice ale Bucovinei, un loc principal il ocupa manastirile, adevarate capodopere ale artei bisericesti din perioada feudala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bucovina.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!