Brexit

Extras din referat Cum descarc?

Abstract
Aceasta lucrare prezinta referendumul asupra mentinerii Regatului Unit in Uniunea Europeana, denumit Brexit in urma caruia urmeaza sa se decida daca statul paraseste Uniunea Europeana si efectele care se rasfrang asupra companiilor. In articol sunt prezentate masurile de pregatire necesare , indiferent de cele doua scenarii si anume daca se retrage cu acord sau fara acord.
Cuvinte cheie: Brexit, companii, scenarii, contingenta, Consiliul European, Marea Britanie
Introducere:
Brexitul este referendumul asupra mentinerii Regetului Unit in Uniunea Europeana. La data de 23 iunie 2016, cetatenii Regatului Unit au decis ca statul lor sa paraseasca Uniunea Europeana. Pe 29 martie 2017,Regatul Unit a anuntat oficial Consiliului European intentia sa de a parasi Uniunea Europeana, prin declansarea procedurii prevazute la articolul 50 din Tratatul de la Lisabona. La data de 22 mai, liderii Uniunii Europene au adoptat o decizie de autorizare a deschiderii negocierilor legate de Brexit cu Regatul Unit si o nominalizare a comisiei in calitate de negociator al Uniunii Europene.
Prima etapa a negocierilor s-a concentrat pe urmatoarele aspecte:
- aspecte legate de drepturile cetatenilor
- decontarea financiara
- granita cu Irlanda de Nord
Prima etapa a discutiilor vizeaza sa ofere cat mai multa claritate si certitudine juridica si sa solutioneze dezangajarea Regatului Unit din UE. In urma acestor negocieri, Consiliul European considera ca s-au realizat suficiente progrese si decide sa continue negocierile in cea de-a doua etapa a negocierilor.
La data de 20 octombrie, Consiliul European a convenit sa inceapa pregatirile interne pentru a doua etapa a discutiilor legate de Brexit.
La data de 8 decembrie, Comisia Europeana a recomandat Consiliului European (articolul 50) sa concluzioneze ca s-au inregistrat progrese suficiente in prima etapa a negocierilor in temeiul articolului 50 cu Regatul Unit. Evaluarea Comisiei se bazeaza pe un raport comun, convenit de negociatorii Comisiei si guvernului Regatului Unit, aprobat de prim-ministrul Theresa May in cadrul unei intalniri cu presedintele Jean-Claude Juncker.
Pe data de 29 ianuarie 2018 ministrii au adoptat un nou set de directive care detaliaza pozitia Uniunii Europene in perioada de tranzitie.
Cea de-a doua etapa a negocierilor s-a concentart pe urmatoarele aspecte:
? data de incheiere a propunerii pentru perioada de tranzitie din directivele de negociere este 31 decembrie 2020
? in timpul perioadei de tranzitie, totalitatea drepturilor si a obligatiilor comune ale Uniunii Europene vor continua sa se aplice in Regatul Unit ca si cum ar fi fost un stat membru, iar orice modificari aduse acestuia s-ar aplica si in Regatul Unit
? Regatul Unit va ramane obligat sa respecte obligatiile care decurg din acordurile incheiate de Uniunea Europeana, in timp ce nu va mai participa la niciun organism instituit prin aceste acorduri


Fisiere in arhiva (1):

  • Brexit.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

https://ec.europa.eu/info/publications/communication-19-december-2018-preparing-withdrawal-united-kingdom-european-union-30-march-2019-implementing-commissions-contingency-action-plan_ro
https://ec.europa.eu/taxation_customs/uk-withdrawal-ro
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:52018DC0890
https://eur-lex.europa.eu/resource.html?uri=cellar:cb76570b-a9c2-11e8-99ee-01aa75ed71a1.0010.02/DOC_1&format=PDF
https://europa.eu/newsroom/highlights/special-coverage/brexit_en
https://europa.eu/youreurope/business/running-business/developing-business/merging-businesses/index_ro.htm
https://europa.eu/youreurope/business/taxation/business-tax/company-tax-eu/index_ro.htm
http://mae.ro/brexit#null
http://mae.ro/brexit/pregatiri


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!