Bazele Teoretice ale Planicarii Financiare.

Extras din referat Cum descarc?

Planicarea este un process prin care o firma stabileste  unde se afla ,unde ar dori sa ajunga si ce resurse financiare sunt necesare pentru aceasta.
Pentru a putea stabili unde se afla firma trebuie sa evalueze atent toate resursele pe care le utilizeaza veniturile si profiturile inregistra atit in trecut cit si in present.
Inainte de a decide unde doreste sa ajunga , cu alte cuvinte atunci cind isi stabileste obiectivele ,firma trebuie sa efectuieze o evaluare detaliata a tuturor aspectelor legate de piata ,sa inteleaga tendintele survenite in ceea ce priveste costurile ,vinzarile, productivitatea etc,
Apoi ea va determina resursele de care are nevoie pentru a-si atinge obiectivele si va stabili daca acestea sunt disponibile.
Planificarea este cheia conducerii cu succes.
Planificarea viitorului financiar al unei firme influenteaza toate activitatile firmei respective. Ca atare ,toate compartimentele trebuie sa fie implicate in acest process:
- De productie
- De personal 
- Commercial 
- De marketing
- Administrative
- Financiar
O planificare judicioasa trebuie sa se bazeze pe cunoasterea aprofundata a punctelor tari si a celor slabe ale firmei.
Punctele tari trebuie descoperite astfel incit ele sa fie folosite la maximum;la fel si cele slabe ,a gasi cai de corectare a lor.
Procesul de planificare utilizeaza rezultatele analizei financiare.
Planificarea nu este o sarcina usoara, iar dificultatea acestui demers creste proportional cu volumul si complexitatea activitatilor intreprinse.
Planificarea trebuie sa fie un process iterative,sa ia in consideratie scenarii diferite, bazate pe concluzii ale studiului pietii sau ale analizelor interne privind


Fisiere in arhiva (1):

  • Bazele Teoretice ale Planicarii Financiare..doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!