Bariere in Implementarea E-guvernarii in Romania

Extras din referat Cum descarc?

Sectorul public si relatiile sale cu societatea au generat numeroase analize si discutii in ultimii ani. Cresterea cererii de servicii publice, restrictiile bugetare, costurile de personal si noile facilitati oferite de tehnologia informatiei au constituit provocari generatoare de noi concepte: "guvernare on-line", "e-government", "administratie electronica ".
Societatea informationala presupune schimbari  in toate domeniile: in adminstratie (e-guvernare),in afaceri (comert electronic si ebusiness),in educatie (educatie la distanta), in cultura (centre multimedia si biblioteci virtuale) si in maniera de a munci(telelucru si naveta virtuala). La baza acestor transformari se afla utilizarea Internet-ului, care influenteaza modul in care traim, mediul in care se fac afacerile,modul in care se lucreaza, metodele de studiu, comunicarea intre oameni si chiar maniera de petrecere a timpului liber.
E-guvernarea consta in interactiunea dintre Guvern, Parlament si alte institutii  publice cu cetateni prin intermediul mijloacelor electronice. Informarea asupra proiectelor de lege aflate in discutie si emiterea de pareri de catre cetateni, plata taxelor de catre contribuabili, completarea unor plangeri si petitii online reprezinta mijloace eficiente puse la dispozitie de catre stat pentru exercitarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor. Sensul implementarii guvernarii electronice este de sus in jos, de la stat catre cetatean.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bariere in Implementarea E-guvernarii in Romania.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!