Banca Mondială

Cuprins referat

CUPRINS
INTRODUCERE
CAP. I SISTEMUL MONETAR INTERNATIONAL
1.1 APARITIA SISTEMULUI MONETAR INTERNATIONAL
1.2 CARACTERISTICILE SI ROLUL UNUI SISTEM MONETAR INTERNATIONAL
1.3 ELEMENTELE DEFINITORII ALE SISTEMULUI MONETAR INTERNATIONAL
1.4 DEFINITIA SI EVOLUTIA SISTEMULUI MONETAR INTERNATIONAL
1.5 ALEGEREA UNUI REGIM DE SCHIMB
1.6 DETERMINAREA CURSULUI DE SCHIMB
1.7 DEVALORIZAREA
CAP. II BANCA MONDIALA
2.1 INFIINTARE SI STRUCTURA
2.2 OBIECTIVELE BANCII MONDIALE
2.3 DESTINATIILE IMPRUMUTURILOR ACORDATE DE CATRE BANCA MONDIALA
2.4 BANCA INTERNATIONALA PENTRU RECONSTRUCTIE
CAP. III BANCA MONDIALA IN SOCIETATEA CONTEMPORANA
3.1 ROLUL ACTUAL AL BANCII MONDIALE
3.2 SE MAI JUSTIFICA EXISTENTA BANCII MONDIALE IN SEC. XXI?
3.3 RELATIILE ROMANIEI CU BANCA MONDIALA
CONCLUZII FINALE
BIBLIOGRAFIE


Extras din referat

INTRODUCERE
In aceasta lucrare am prezentat Banca Modiala cu structura, functiile si programele ei, unde tara noasta a devenit membra din anul 1972 iar din 1991, Banca Mondiala a finantat peste 30 de proiecte, acoperind o gama larga de activitati pentru Romania. 
Analiza si consultanta este esentiala pentru contributiei Bancii Mondiale la eforturile de dezvoltare a Romaniei. Resursele pe care Banca Mondiala le are in domeniul dezvoltarii, cercetarii si al asistentei tehnice contribuie la identificarea domeniilor prioritare si la abordarea dificultatilor din procesul de dezvoltare. 
CAP. I SISTEMUL MONETAR INTERNATIONAL
1.1 APARITIA SISTEMULUI MONETAR INTERNATIONAL
Pana in 1944, inexistenta unor reglementari la care sa adere majoritatea tarilor facea ca relatiile dintre state sa se desfasoare pe baze bilaterale. Totusi forme incipiente de organizare a relatiilor monetare, dar nu erau ceea ce numim astazi sistem international, atat din cauza gradului redus de cuprinde a statelor, cat si a faptului ca reglementau doar secvential problematica relatiilor monetare.
In a doua jumatate a secolului XIX-lea, majoritatea statelor europene se confrunta cu o serie de dificultati de ordin monetar, ca urmare a modului defectuos in care functiona sistemul bimetalist aur-argint sau cel monometalist argint. S-a considerat atunci ca stoparea acestor dezechilibre putea fi realizata prin adoptarea unui sistem monetar comun, stabilirea unor varietati fixe intre monedele nationale sau fata de o moneda etalon ( aspect care facilita schimburile comerciale), reglementarea emisiunii si circulatiei monedelor asa-zise comerciale, cu ajutorul carora se faceau plati catre tarile din afara uniunii.
Acele incercari de reglementare, faptul ca relatiile comerciale, pentru inceput, se limitasera doar la statele membre ale uniunii dar, in special, limitele regimului monetar bazat, partial sau total, pe argint, in conditiile in care valoarea acestui metal cunosteau o depreciere rapida au facut ca sistemul sa cada rapid in deseuetudine, cu timpul fiind repudiat.Uniunea Monetara Latina a fost prima forma de organizare care a luat fiinta in 1865 si s-a constituit in jurul francului francez; la ea a aderat, initial, Franta, Belgia, Italia, Elvetia si Grecia iar, ulterior, si alte state, prin care si Romania.A doua uniune monetara a fost cea constituita la inceput din Prusia si Austria (in 1875) si extinsa mai tarziu prin aderarea altor state. 
Blocurile monetare, ca a doua forma de organizare monetara incipienta, sunt specifice perioadei interbelice, principala lor caracteristica fiind aceea ca se axau pe o moneda pivot si pe o serie de monede numite satelite. Sistemul blocurilor monetare poate fi caracterizar mult mai reglementat in raport cu predecesorul sau. Astfel, tehnicile monetare se caracterizau prin stabilirea unui raport intre moneda pivot si cele considerate satelite, 
1.


Fisiere in arhiva (1):

  • Banca Mondiala.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!