Banca Comerciala Romana

Cuprins referat Cum descarc?

1. Prezentarea Bancii Comerciale Romane
2. Misiuni, valori, obiective si alte elemente de cultura organizatorica
3. Produse si servicii
4. Canale de comunicare
5. Pregatirea personalului
6. Strategii comunicationale
7. Piata financiar - bancara 
8. Actiuni de responsabilitate sociala
9. Rapoarte financiar contabile din ultimii 2 ani
10. Crize existente de-a lungul activitatii bancii


Extras din referat Cum descarc?

1. Prezentarea Bancii Comerciale Romane
Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.
BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 41 de centre de afaceri dedicate companiilor si 561 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM - peste 2.200 de bancomate si POS - 13.500 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce. 
Sediul central BCR se afla in Bucuresti , Bd. Regina Elisabeta Nr 5, Sector 3.
Cel mai inalt organism de guvernanta in BCR este Consiliul de Supraveghere, iar Presedintele acestuia nu detine o functie executiva in BCR.Conducerea BCR este organizata pe doua niveluri: conducerea executiva - Comitetul Executiv, format din 5 membri executivi si nivelul de supraveghere - Consiliul de Supraveghere, format din 7 membri, in totalitate ne-executivi (adica neimplicati in adoptarea deciziilor curente - executive - ale companiei).Comitetul Executiv raporteaza Consiliului de Supraveghere si il informeaza periodic asupra deciziilor luate in exercitarea atributiilor. Strategia bancii, inclusiv strategia de responsabilitate sociala, este aprobata de Consiliul de Supraveghere la propunerea Comitetului Executiv.
Istoric
- 1990 - se constituie Banca Comerciala Romana prin preluarea activitatilor comerciale ale Bancii Nationale a Romaniei
- 1998 - BCR deschide o filiala la Chisinau, in Republica Moldova
- 1999 - BCR fuzioneaza prin absorbtie cu Bancorex
- 2001 - BCR Leasing se lanseaza pe piata romaneasca
- 2003 - Privatizarea BCR, prin vanzarea pachetului de actiuni catre BERD si IFC
- 2005 - Se infiinteaza BCR Asigurari de viata
- 2006 - Banca austriaca Erste Bank finalizeaza achizitionarea Bancii Comerciale Romane. Erste Bank a achizitionat 61,8825%* din actiunile BCR de la Guvernul Roman, BERD si IFC in urma achitarii a 3,75 miliarde Euro.
- 2007 - BCR Administrare Fond de Pensii intra pe piata romaneasca
- 2008 - Banca Comerciala Romana vinde operatiunile de asigurari catre Vienna Insurance Group
- 2008 - BCR Banca pentru Locuinte intra pe piata romaneasca
- 2009 - BCR adopta un program de emitere de obligatiuni pe termen mediu - Medium Term Notes (MTN) - in valoare totala de 3 miliarde EUR.
BCR a marcat, de-a lungul timpului, mai multe premiere pe piata bancara romaneasca, printre care:
- 1994 - BCR devine primul acceptator de carduri din Romania si membru principal EUROPAY
- 1995 - BCR emite primele carduri de debit din Romania sub sigla internationala. 
o prima tranzactie la un ATM in Romania
- 2000 - BCR lanseaza primul credit de trezorerie pentru persoane fizice 
o BCR este prima banca din Romania care efectueaza operatiuni cu titluri de valoare pe piata secundara.
- 2002 - BCR lanseaza primul credit ipotecar de pe piata bancara romaneasca
- 2003 - BCR este prima banca romaneasca furnizoare de credite ipotecare clientilor retail si corporate.
- 2004 - BCR este prima banca din Romania care a instalat Automate de Schimb Valutar (ASV)
- 2005 - BCR permite utilizarea, in reteaua sa de POS si ATM a cardurilor cu CHIP (smart-card).
- 2006 - Banca Comerciala Romana lanseaza in premiera, prin Universitatea BCR, programul de practica - STUDENT BCR - care permite studentilor efectuarea practicii in cadrul a sapte sucursale BCR din Bucuresti. BCR este prima institutie bancara din Romania care a lansat o retea de birouri specializate la nivel national - ,,EU Office BCR" - dedicate exclusiv fondurilor europene.
Date de identificare :
CUI: 361757 RC: J40/90/1991 Capitalul social: 1.625.341.614,50 lei RB-PJR-40-008/1999 Cod SWIFT: RNCBROBU
Adresa: Bd. Regina Elisabeta Nr 5, Sector 3, Bucuresti,
Cod postal: 030016
Cadrul juridic 
Societatile bancare detin o pozitie aparte in categoria societatilor comerciale ca urmare a obiectului specific al operatiunilor pe care le indeplinesc si a subordonarii activitatii fata de Banca Nationala a Romaniei.
In Romania activitatea bancara se desfasoara tinand cont de
- reglementarile din dreptul comun: Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale, Legea nr.26/1990 privind registrul comertului, Legea nr.64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului;
- reglementarile specializate: Legea bancara nr.58/1998, Legea nr.101/1998 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Legea nr.83/1998 privind procedura falimentului bancilor;
- reglementarile emise de Banca Nationala a Romaniei sub forma de norme, adrese si circulare. Activitatea bancara in Romania se desfasoara prin Banca Nationala a Romaniei si prin banci.
Banca Nationala a Romaniei este banca centrala a statului roman, are personalitate juridica, iar obiectivul fundamental al acesteia este asigurarea stabilitatii monedei nationale, pentru a contribui la stabilitatea preturilor. 
Pentru obtinerea obiectivului sau fundamental, banca centrala elaboreaza, aplica si raspunde de politica monetara, valutara, de credit, de plati, precum si de autorizarea si supravegherea prudentiala bancara in cadrul politicii generale a statului, urmarind functionarea normala a sistemului bancar si participarea la promovarea unui sistem financiar specific economiei de piata. 
Bancile sunt persoane juridice autorizate sa desfasoare, in principal activitati de atragere de depozite si acordare de credite in nume si cont propriu. Bancile, persoane juridice romane, si sucursalele bancilor straine pot functiona pe teritoriul Romaniei numai pe baza autorizatiei emise de Banca Nationala a Romaniei, procesul de autorizare cuprinzand doua etape si anume:


Fisiere in arhiva (1):

  • Banca Comerciala Romana.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!